Μνήμη Περγάμου Ιωάννου στην Κατερίνη

Κοινωνία

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 ημερών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου, τελέστηκαν τα ιερά μνημόσυνά του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος σε πολυαρχιερατικό μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιλίου. Παρέστη 8μελής αντιπροσωπεία Κατερινιωτών, κυρίως Καταφυγιωτών, συγγενών και συγχωριανών του μεταστάντος Ιεράρχου.

Την Κυριακή Β΄ Νηστειών 12 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης, που βρίσκεται εντός του συνοικισμού «Καταφιώτικα», τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου, ο οποίος κήρυξε τον θ. λόγο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιερέως.

Πολυπληθές εκκλησίασμα, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί Καταφιώτες τίμησαν τη μνήμη του διακεκριμένου Ιεράρχου, ο οποίος εργάστηκε για την προβολή της Ορθοδοξίας στον δυτικό κόσμο, υπηρέτησε πιστά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και υπήρξε κορυφαίος επιστήμων, καθηγητής Πανεπιστημίων και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ήδη εδώ και πολλά χρόνια, η φωτογραφία του κοσμεί το εφημεριακό γραφείο του Ιερού Ναού Παντάνασσας, όπου η μνήμη του θα παραμείνει «αγήρως και αιωνία».