Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας: Μέχρο 20 Μαρτίου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Α΄τάξη Δημοτικού

Κοινωνία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν, κατά το σχολικό έτος 2023-24 σε Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.
Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται, ως προνήπια, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019. Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr), με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.
Οι γονείς/κηδεμόνες των προνηπίων, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής υπηρεσίας και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να απευθύνονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών κατ΄ ιδίαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.
Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, εγγράφονται οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, συμπληρώνουν ηλικία έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2017).
Ο/η Προϊστάμενος-η/ Διευθυντής-τρια του σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου και τις ώρες επικοινωνίας με την Διεύθυνση του σχολείου.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διαδικασία των εγγραφών, τηρούνται τα εκάστοτε απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)
Στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Πιερίας (http:/dipe.pie.sch.gr) υπάρχουν αναρτημένες οι σχετικές εγκύκλιοι εγγραφών, καθώς και χάρτες με τα όρια φοίτησης της κάθε σχολικής μονάδας, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://dipe.pie.sch.gr/scholeia/oria-foitisis


Η Διευθύντρια Π.Ε. Πιερίας


Παρθένα Τριανταφυλλίδου