Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου «ITB Berlin 2023»

Τουρισμός

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Δίου-Ολύμπου ως τουριστικός προορισμός επισκέψιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου «ITB Berlin» στις 7-9 Μαρτίου 2023.

Ο εμβληματικός και διεθνώς αναγνωρίσιμος Όλυμπος, ο αρχαιολογικός και γαστρονομικός πλούτος της ευρύτερης παρολύμπιας περιοχής, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οι ακτές ήταν μεταξύ των θεματικών που πρόβαλε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, συμμετέχοντας στο stand τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Visit Central Macedonia), στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφώσει ο ΕΟΤ (Visit Greece).

Τον Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού κα Σοφία Ζουρζούρα, η οποία πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με αντιπροσώπους διεθνών tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων καθώς και Ευρωπαίων επιχειρηματιών τουρισμού. Μεταξύ των συναντήσεων και αυτή με τους εκπροσώπους της βρετανικής εταιρείας Jet2Holidays, που προσφέρει πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Θεσσαλονίκη, θέτοντας ως ορίζοντα έναρξης της συνεργασίας με τους επιχειρηματίες τουρισμού της Πιερίας το καλοκαίρι του 2024. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης κα Μαρία Τερζίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Μαρία Καραγιάννη και οι επιχειρηματίες τουρισμού-ξενοδόχοι κα Ευαγγελία Ξυπτερά και κ. Δημήτρης Τοπαλίδης.

Η προώθηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου ως τουριστικός προορισμός στους ομογενείς της Γερμανίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που είχε την ευκαιρία να συζητήσει η κα Ζουρζούρα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου κ. Παναγιώτη Ματλή. Πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία κα Μάρα Μαρινάκη, στην εκδήλωση προς τιμήν της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023. Η κα Ζουρζούρα προσέφερε στην κα Μαρινάκη ένα λεύκωμα φωτογραφιών από την πρώτη ανάβαση στον Μύτικα, του Ελβετού φωτογράφου Φρεντερίκ Μπουασονά, σε επιμέλεια του Ιωάννη Κυρίτση.

Η κα Ζουρζούρα εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες προς τη διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στη Γερμανία, κα Νικολέτα Λεκανίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη για την συνεργασία και τη συνδρομή τους στην τουριστική προβολή του Δήμου. Θερμές ευχαριστίες επίσης προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την συνεχή και έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου σε ζητήματα τουριστικής προβολής, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο για την υποστήριξη αντίστοιχων δράσεων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.