Ηρακλής Τσιτλακίδης, πρ. ΕΞΕΠ: «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» – Συμμετοχές και δράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Τουρισμός

Με μια σειρά συμμετοχών και δράσεων για την προώθηση του τουρισμού της Πιερίας, των εναλλακτικών μορφών που διαθέτει, αλλά και του ολοένα αναπτυσσόμενο ημιορεινού και ορεινού  τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο πρόεδρος κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και μέλη της Ένωσης, εκπροσωπώντας και τον  Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής προβολής, και Ανάπτυξης,  «ανοίγουν» νέους δρόμους συνεργασίας και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, εντάσσοντας σε αυτό επισκέπτες που μέχρι πρότινος για διάφορους λόγους η Πιερία δεν είναι στον προγραμματισμό τους.

Άνοιγμα στην Αγγλία, συνάντηση με εκπροσώπους της Jet2

????????????????????????????????????

Μια τέτοια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση και καταρχήν συμφωνία, έγινε   με τους εκπροσώπους της Jet2  που αποτελούν από τους ισχυρότερους tour operator,  καθορίζοντας  τον οδικό χάρτη ώστε το 2024 η Πιερία να δεχθεί  Άγγλους τουρίστες. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς θα αλλάξει συνταρακτικά τα τουριστικά  δεδομένα στην περιοχή μας, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και αναβαθμίζοντας το προφίλ των επισκεπτών», σημειώνει εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Τσιτλακίδης.

Η «άλλη Ελλάδα» στο Βερολίνο

Η συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως στο Βερολίνο, την  ITB Berlin, μόνο θετικούς καρπούς απέφερε, καθώς πέρα από την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Jet2, πραγματοποιήθηκε  μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της οποίας μέλος του Δ.Σ είναι ο κ. Τσιτλακίδης σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, η παρουσίαση της «άλλης Ελλάδας», δίνοντας το μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι το τουριστικό αφήγημα έχει τέσσερις εποχές και όχι μόνο μια!

Η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «TTR Bucharest 2023»

 Λίγες μέρες νωρίτερα, στην τουριστική έκθεση TTR Bucharest 2023 ο στόχος για την δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, πραγματοποιήθηκε μέσα από πλήθος συναντήσεων τόσο με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, τουριστικούς πράκτορες, εξειδικευμένους δημοσιογράφους, αλλά και με Influencer, φορείς και σωματεία, όπως η Ένωση Αστυνομικών που αριθμεί 90 χιλιάδες μέλη, με τη συνδρομή του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας κ. Γιώργου Σταφυλάκη.

Fam trip από Ρουμάνους δημοσιογράφους στην Πιερία

Τέλος,  με στόχευση στο ορεινό εναλλακτικό τουρισμό σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας και την Περιφερειακή ενότητα Πιερίας, η  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε Fam trip (ταξίδι εξοικείωσης), από Ρουμάνους δημοσιογράφους.