Φωτοβολταϊκά στις στέγες: εντός Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Οικονομία Περιβάλλον

Έως το τέλος Μαρτίου θα έχει ανοίξει το σύστημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες», όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ενώ αναμένεται και η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος.

👉 Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 120.000 νοικοκυριά, 90.000 αγρότες και 90.000 επιλέξιμες επιχειρήσεις. Σε ότι αφορά τα νοικοκυριά η επιδότηση αναμένεται να φτάσει το 40-60% με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, προβλέπεται αύξηση του ποσοστού επιδότησης κατά 10% για τα νοικοκυριά με άτομα με αναπηρία.

Σε ότι αφορά τους αγρότες φαίνεται ότι προκρίνεται η επιδότηση φωτοβολταϊκών χωρίς μπαταρίες λόγω της εποχικότητας της εργασίας ενώ για τις μικρές εταιρείες πιθανότατα θα επιδοτηθούν φωτοβολταϊκά έως 10kW χωρίς μπαταρίες που θα λειτουργούν με net-metering.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ στην πορεία θα προστεθούν και επιπλέον κεφάλαια.