Προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης| Ολοκληρώνονται οι προβολές με την ταινία “Τα πνεύματα του Ινισέριν”

Ψυχαγωγία

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ολοκληρώνει τις προβολές της στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη την προσεχή Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ. με την ταινία “Τα πνεύματα του Ινισέριν”.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα (Ιρλανδία)

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον, Κέρι Κόντον

Τοποθετημένο σ ’ένα μικρό νησί της Ιρλανδίας, την άνοιξη του 1923, το φιλμ αφηγείται την ιλαροτραγική χιονοστιβάδα συμβάντων που προκαλεί η ξαφνική και μυστηριώδης διάλυση της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ δύο ανδρών, όταν ο ένας από τους δύο δηλώνει ένα πρωί στον άλλον ότι δεν επιθυμεί καμία περαιτέρω συναναστροφή μαζί του. Το συμβάν προκαλεί σούσουρο στον ολιγάριθμο νησιωτικό πληθυσμό, για τον οποίο ποτέ δεν συμβαίνει κάτι αληθινά αξιοσημείωτο και η μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο είναι τα νέα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται κάπου όχι πολύ μακριά από την περιοχή. Όλοι γίνονται το σιωπηλό ακροατήριο ενός χωρισμού, ο οποίος μπορεί αρχικά να φαντάζει ασήμαντος, όμως σύντομα παίρνει απρόσμενα σοβαρές διαστάσεις.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το επιτυχημένο κινηματογραφικό τους σμίξιμο στο «Αποστολή στη Μπριζ», οι πρωταγωνιστές συναντιούνται ξανά για λογαριασμό του ίδιου σκηνοθέτη και τον βοηθούν να υπογράψει την κορυφαία δημιουργία στη μέχρι τώρα καριέρα του. Στα ‘πνεύματα του Ινισέριν’ το δραματικό και το κωμικό, δυο ετερόκλητες δυνάμεις που χαρακτηρίζουν σε μόνιμη βάση τις ιστορίες του ΜακΝτόνα, εδώ όχι μόνο συνυπάρχουν αρμονικά, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Ά ανδρικής ερμηνείας (Κόλιν Φάρελ) και καλύτερου σεναρίου στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας. Επίσης απέσπασε τις Χρυσές Σφαίρες της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, του α’ ανδρικού ρόλου στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ και του καλύτερου σεναρίου στις πρόσφατες απονομές.

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=oQeojAoZrqY