Κόντρα ιερέα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία: «Να μετανοήσεις δημόσια» – «Είσαι τραμπούκος»

Πολιτική

Ένα περιστατικό που θα συζητηθεί συνέβη στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, όταν ο ιερέας, αφού ευλόγησε την πίτα, προέβη σε σύντομη ομιλία, κατά την οποία προέτρεψε τον βουλευτή Φλώρινας, Κωνσταντίνο Σέλτσα, σε δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας για το θέμα της Μακεδονίας.

«Επειδή το αμάρτημά σας είναι δημόσιο, οφείλω και δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο» ξεκίνησε να λέει ο ιερέας στην ομιλία του, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει αμέσως και να τον διακόπτει.

Όταν ο ιερέας ξαναπήρε τον λόγο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozan.gr, συνέχισε λέγοντας πως «σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια. Ας κάνουμε όλοι την προσπάθεια να σώσουμε τη Μακεδονία για να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα».

«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου (φαντάζομαι και για την κυβέρνηση), αυτό δεν είναι αγάπη. Ο συγκεκριμένος (ιερέας) έχει δείξει δείγματα τραμπουκισμού κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο» απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας.

Τον λόγο έλαβαν, στη συνέχεια, τόσο ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης που αρχικά χαρακτήρισε καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλου, που διαφώνησε μαζί του, λέγοντάς του ότι δώσαμε, τ’ όνομά μας, τη γλώσσα μας κτλ..

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας ξαναέλαβε τον λόγο διευκρινίζοντας πως η αναφορά του στα περί «καλής» συμφωνίας αφορούσε το οικονομικό κομμάτι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος, η Συμφωνίας είναι θετική».

Πηγή:in.gr