Τέταρτο μνημόνιο από Μητσοτάκη προβλέπει ο βουλευτής της ΝΔ Πιερίας Κ. Κουκοδήμος

Πολιτική

Δεν αποκλείει την υπογραφή τέταρτου μνημονίου από τον Μητσοτάκη, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κουκοδήμος σε περίπτωση που η ΝΔ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Flash Radio 99.4, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής Πιερίας, εκτίμησε επίσης ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019 «αδειάζοντας» πλήρως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις επανειλημμένες προβλέψεις του για διεξαγωγή εκλογών πριν το τέλος της τετραετίας.

«Τόσο κοντά στο θέμα που άνοιξε (σσ ο ΣΥΡΙΖΑ) με τη Μακεδονία το θεωρώ αδιανόητο για μένα να πάει άμεσα σε εκλογές. Εξάλλου από εδώ και πέρα τα νομοσχέδια τα οποία έχει φέρει μετά το σκόπελο του Μακεδονικού είναι πάρα πολύ θετικά», ανέφερε.

Όσον αφορά την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, αναφορικά και με την απόφασή του να κατεβεί στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κ. Κουκοδήμος εκτίμησε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. Θεωρώ δηλαδή ότι τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει το παραμικρό με το θέμα του μακεδονικού, παρά μονάχα να καραδοκούμε εμείς να κάνουν όλες τις συνταγματικές αλλαγές που οφείλουν να κάνουν βήμα-βήμα. Άρα όπως καταλαβαίνετε ορισμένα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Για μένα η κεντρική πολιτική σκηνή είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή».

Πηγή:koutipandoras.gr