Ο «Δήμος Πρότυπο» παρέδωσε ανθρωπιστικό υλικό στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Κοινωνία Πολιτική

Γιάννης Ντούμος: «Είμαι περήφανος για τη μαζική ανταπόκριση των συμπολιτών μου-Αξιοθαύμαστος  ο συντονισμός της Εθελοντικής Ομάδας»

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Δήμος Πρότυπο» για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Σε λιγότερες από 24 ώρες συγκεντρώθηκε ένας πολύ μεγάλος όγκος από κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα τα οποία παραδόθηκαν στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας που από την πρώτη στιγμή συγκεντρώνει ανθρωπιστικό υλικό σε άμεση συνεννόηση με το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος μαζί με στελέχη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής του ομάδας βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εθελοντικής Ομάδας στον Καπνικό Σταθμό προκειμένου να παραδώσουν το υλικό.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο επικεφαλής της ΕΟΔνΠ Ηλίας Τσολακίδης ο οποίος τους εξήγησε τη διαδικασία κατηγοριοποίησης των ειδών πριν αποσταλούν στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Εθελοντικής Ομάδας, όπως σημείωσε ο κ. Τσολακίδης, είναι να υπάρχει πάντα αποθηκευμένο ανθρωπιστικό υλικό για έκτακτες ανάγκες, όπως αυτή του πρόσφατου σεισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Ντούμος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι μπροστά στο δράμα που εκτυλίσσεται δίπλα μας. Νιώθω περήφανος για τους συμπολίτες μου που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας για βοήθεια και φυσικά για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης που σε κάθε αντίστοιχη ανάγκη επιδεικνύει παραδειγματική οργάνωση και αξιοθαύμαστο συντονισμό».