Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Κοινωνία

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας με την ευκαιρία και της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν  αντίστοιχες εκδηλώσεις, 1 για τα στελέχη και τα μέλη του Γραφείου Νεότητας, 1 για τους Ιεροψάλτες, καθώς και 4 για τους επιτρόπους των Ενοριών με την ευκαιρία έναρξης της νέας θητείας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων (2023-2025).

Στην τελευταία αυτή εόρτια εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι εθελοντές των ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης και συγκεκριμένα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, των Συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος», του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Ερυθρού Σταυρού, των Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του Καταστήματος δωρεάν διανομής Ενδυμάτων, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, των Πνευματικών Κέντρων «Ο Άγιος Φώτιος» και ΓΕΧΑ Κατερίνης, της Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εθισμένων «Μεταμόρφωσις». Ακόμη, παρέστησαν Κυκλάρχες, Πρεσβυτέρες και παλαιοί Επίτροποι.

Κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Ιατρούς Γεώργιο Μπιλιάγκα, Χειρουργό, και Γεώργιο Πουλτουρτζίδη, Μικροβιολόγο, για την πολυετή προσφορά τους στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Φορέων.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Αράπης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Γνωριμία με τον εαυτό μου», επισήμανε τη  φιλανθρωπική δραστηριότητα της Τοπικής Εκκλησίας που εκφράζεται μέσω της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αγάπης, της φροντίδας και της πρόνοιας προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης ανήγγειλε τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, και των Διοικητικών Συμβουλίων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων και των Καθημερινών Συσσιτίων, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επέδωσε τα σχετικά διοριστήρια για την τριετία 2023-2025.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια, υπομονή και επιμονή, την ευγενή αποστολή στο έργο τους, έργο προσφοράς, στήριξης, αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Τέλος, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών για τη στήριξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και ευχήθηκε ένα ευλογημένο, ειρηνικό και καρποφόρο έτος σε όλους.   

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά κλιμάκιο του Συλλόγου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Γκούνα.