K. Κουτρούπας| Στη Βροντού με φίλους και συντρόφους

Πολιτική

Συνεχίζοντας τις επαφές με τους πολίτες, χθες το βράδυ, βρέθηκα στη Βροντού και συνομίλησα με φίλους και συντρόφους.

‼️Οι κάτοικοι της Βροντούς, αγρότες στην πλειοψηφία τους, βρίσκονται σε αδιέξοδο.

📌Από τη μία πλευρά, το τεράστιο κόστος παραγωγής, η αύξηση των τιμών των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, η ενεργειακή κρίση, οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, όπως το ακτινίδιο, η ανασφάλεια στις συναλλαγές με τους εμπόρους και η έλλειψη ρευστότητας

📌 και από την άλλη ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών ενισχύσεων και μείωσης του αγροτικού τους εισοδήματος, λόγω της νέας ΚΑΠ, που θα εφαρμοστεί από φέτος.

📌 Με τη νέα ΚΑΠ της Ευρωπαικής Ένωσης για την περίοδο 2023-2027 οι αγρότες υποχρεώνονται να ενσωματώσουν μεγάλες αλλαγές, ώστε να είναι συνεπείς με τις κατευθύνσεις της.

❌Όμως, ουδέποτε ενημερώθηκαν υπεύθυνα από την Κυβέρνηση για τις υποχρεώσεις τους αυτές.

‼️Για ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση και τη διάθεση να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας και με τις πολιτικές της οδηγεί στον αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά.

✅Εμείς στο #ΠΑΣΟΚ στεκόμαστε διαχρονικά δίπλα στον αγρότη και με τη δέσμη προτάσεων που καταθέσαμε για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και τη διασφάλιση του εισοδήματός του στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.

✅Μάλιστα, πρόσφατα ο Νίκος Ανδρουλάκης και η κοινοβουλευτική μας ομάδα κατέθεσε εκ νέου τροπολογία για την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και αγροτών το 2023 και από το 2024 τον καθορισμό μέγιστου πλαφόν.