Η ΟΝΝΕΔ Πιερίας στις εγκαταστάσεις των καθημερινών συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης

Κοινωνία Πολιτική

Το ενδιαφέρον για τον τόπο μας καθώς και το πνεύμα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς που διακατέχει διαχρονικά την ΟΝΝΕΔ Πιερίας, μας έφεραν σήμερα στις εγκαταστάσεις των καθημερινών συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος “Άρτος ο Επιούσιος”.

Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας, προσφέραμε προμήθειες και συμμετείχαμε στη διαδικασία προετοιμασίας των γευμάτων πριν αυτά παραδοθούν στους ωφελούμενους του συσσιτίου.

Όπως ενημερωθήκαμε για το σπουδαίο αυτό έργο κοινωνικής προσφοράς από τον υπεύθυνο της Ιεράς Μητρόπολης για τα συσσίτια, π. Κυριάκο Κοκελίδη,   περισσότεροι απο 200 συνάνθρωποί μας στην Πιερία ωφελούνται καθημερινά από τα συσσίτια, αριθμός που, όμως, σταδιακά μειώνεται λόγω της παράλληλης δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης. Παρά τη δράση και την προσφορά πολλών εθελοντών, τα μηνιαία έξοδα, προκειμένου να είναι και ποιοτικό και αποτελεσματικό το έργο αυτό, ανέρχονται στο ποσό των 10.000€ περίπου. 

Γίνεται, λοιπόν, εύλογα αντιληπτό ότι τόσο η Πολιτεία (τοπική και κεντρική διοίκηση) όσο κι ο καθένας από εμάς, πρέπει να συνδράμουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας σε αυτό, αλλά και σε κάθε κοινωνικό έργο που παράγεται και ωφελεί τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. 

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον π. Κυριάκο, τις μαγείρισσες και τις εθελόντριες των συσσιτίων “Άρτος ο Επιούσιος” για τη φιλοξενία, την ενημέρωση αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία.

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές!