Πώς να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το παιδικό δωμάτιο

Κοινωνία

Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις λίγες ημέρες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν τρόπους να τα φέρουν ακόμα πιο «κοντά» τους με διάφορες ιδέες διακόσμησης. Καθώς έχει επικρατήσει και η άποψη ότι τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για τα παιδιά, διαβάστε παρακάτω μερικές εύκολες ιδέες για να στολίσετε το παιδικό δωμάτιο με Χριστουγεννιάτικες νότες.

🎄 Ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και ξεφύγετε από τα τετριμμένα σε ότι αφορά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Μπορείτε να δημιουργήσετε ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας κάποια από τα παιχνίδια του παιδιού, πχ τους κύβους του. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε στον τοίχο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και να το «στολίσετε» κολλώντας πάνω του διάφορα διακοσμητικά, δίνοντας μια τρισδιάστατη αίσθηση. Αν προτιμάτε κάτι πιο κλασικό, μπορείτε να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο με ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο αντί για στολίδια μπορεί να έχει φωτογραφίες του παιδιού ή και κάποια από τα παιχνίδια του. Ένα φυσικό μικρό έλατο είναι επίσης μια καλή ιδέα διακόσμησης.

🔴 Κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο είναι κατεξοχήν το χρώμα των Χριστουγέννων για αυτό φροντίστε να υπάρχουν κόκκινες διακοσμητικές πινελιές στο παιδικό δωμάτιο. Κάλτσες, σάκοι, καμπάνες, στολίδια, γιρλάντες είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μπορείτε να τοποθετήσετε διάσπαρτα στο δωμάτιο του παιδιού.

🎅 Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείτε να στολίσετε το παιδικό δωμάτιο με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε μινιατούρες που θα βρείτε σχεδόν παντού. Ρούχα του Άγιου Βασίλη, λαμπάκια, στολίδια, παιχνίδια σε μικρό μέγεθος μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε μια κρεμάστρα ή στην κουρτίνα του παιδικού δωματίου και να αναβαθμίσουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Εάν τοποθετήσετε φωτάκια στο δωμάτιο του παιδιού, φροντίστε να είναι σε σημείο που το παιδί δεν θα μπορεί να φτάσει και να πειράξει.