Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Πιερίας: Έκκληση για οικονομική βοήθεια για το 2,5 χρονών αγοράκι στρατιωτικού

Κοινωνία

Προσφάτως, συνάδελφός μας, μέλος της Ένωσής μας, του οποίου το μόλις 2,5 χρονών αγοράκι αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απηύθυνε δραματική έκκληση στα πρόσωπά μας, προκειμένου με τις δικές μας δυνάμεις να γνωστοποιήσουμε την εξαιρετικά τραγική κατάσταση που βιώνει το μικρό αγγελούδι.

              Συγκεκριμένα, το τέκνο του συναδέλφου μας πάσχει από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, ατρησία ορθού και οισοφάγου, ενώ έχει υποβληθεί (μεταξύ άλλων) σε τραχειοστομία, εγκαρσιοστομία και νηστιδοστομία, προκειμένου να αναπνέει (μέσω μηχανικής υποστήριξης και παροχής οξυγόνου) και να σιτίζεται (μέσω καθετήρα).

              Απόρροια της άκρως σοβαρής κατάστασης, είναι η επί μακρόν παραμονή σε ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων και μια ατέλειωτη σειρά επώδυνων εξετάσεων και επεμβάσεων, με αποκορύφωμα την νοσηλεία του στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου, όπου και υποβλήθηκε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και εξειδικευμένο χειρουργείο (αποκατάσταση τμήματος της τραχείας από το οποίο απουσίαζαν τα ημικρίκια, πάθηση εξαιρετικά σπάνια η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα λόγω έλλειψης ιατρικής εμπειρίας, γνώσης και υλικοτεχνικής υποδομής).

              Το ανωτέρω χειρουργείο, μαζί με τα νοσήλια, κόστισε 753.816,22 λίρες Αγγλίας περίπου, το 90% του οποίου καλύφθηκε από τον ΕΟΠΠΥ, ενώ το υπόλοιπο 10% (περίπου 82.103,18 ευρώ) καλείται να καλύψει η οικογένεια του συναδέλφου μας από ιδίους πόρους.

              Δεδομένου ότι η σύζυγος του συναδέλφου μας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της, ώστε να αφοσιωθεί στην απαιτητική, 24ωρη φροντίδα του μωρού, οι ιδίοι πόροι της οικογενείας του ανέρχονται στα 1.100 ευρώ περίπου, όσος ο μισθός του Μ. Αλχία. Περιττό να αναφερθεί ότι τα 1.100 ευρώ μετά βίας καλύπτουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της οικογένειας (μηχανήματα υποστήριξης, φιάλες οξυγόνου, ειδικές πάνες-κρεβάτια, συχνές μετακινήσεις σε ιατρικά κέντρα κ.λπ.).

              Κατόπιν των ανωτέρω και προσπαθώντας να σας μεταφέρουμε την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει ο συνάδελφός μας, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν πωλήσει την ιδιόκτητη οικία του, με ακόμα πιο δυσάρεστα περαιτέρω αποτελέσματα (εξεύρεση κατάλληλης οικίας, καταβολή ενοικίων από έναν μισθό που δεν αρκεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας κ.λπ), παρακαλούμε για τις κατά την αρμοδιότητά σας ενέργειες, κοινοποιώντας την παρούσα σε όλους τους πολιτικούς, θεσμικούς, οικονομικούς κ.α. φορείς της Χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια του συναδέλφου μας.

              Τα στοιχεία του συναδέλφου μας [Μ. Αλχίας (ΤΔΒ) Σ.Γ. (Α.Μ.: 20485)], βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής ή φορέα.

                Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας.

                Οι αποδέκτες για πληροφορία, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και για τις κατά την κρίση και αρμοδιότητά τους ενέργειες.    

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος  
Μαυρίδης Βασίλειος ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)                                                      
Ο Γεν. Γραμματέας   Γκούσκος Νεκτάριος Ανθλγος (ΥΓ)