ΙΚΕ Λυδία: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνία

Επιδεικνύοντας για ακόμη μία φορά υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης o εκπαιδευτικός φορέας ΛΥΔΙΑ και ο Φορέας Πιστοποίησης ΚΥΡΟΣ διοργανώνουν δράση για τη συγκέντρωση τροφίμων  με τίτλο «Χριστούγεννα για όλους».

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ, οι καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ,  οι μαθητές του ΚΔΑΠ,  το προσωπικό των παραπάνω  δομών καθώς και τα στελέχη  του φορέα Πιστοποίησης ΚΥΡΟΣ θα  συγκεντρώσουν  εθελοντικά τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ”Ο Τροφοδότης” της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας στους ασθενέστερα οικονομικά δημότες που το έχουν ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα Ενοριακά Παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση πεντακόσιες οικογένειες Πιεριέων με είδη διατροφής και είδη καθαριότητας και υγιεινής.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνει από Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έως Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στον χώρο υποδοχής του ΛΥΔΙΑ(ΕΙΡΗΝΗΣ 37 ΚΑΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΓΩΝΙΑ).

Με αφορμή τη δράση η Διευθύντρια των δυο Φορέων  κα Διονυσία Χατζηχηδίρογλου τόνισε ότι οι φορείς ΛΥΔΙΑ και ΚΥΡΟΣ παραμένουν  σταθερά προσανατολισμένοι  στην στήριξη των ευπαθών ομάδων και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στη δράση  συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών ειδών ”έτσι ώστε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε ένα ζεστό και πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι στις  οικογένειες της Πιερίας που σήμερα δοκιμάζονται, αδυνατώντας να καλύψουν έστω τα στοιχειώδη”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι την αφίσα της δράσης φιλοτέχνησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας Γραφιστικής με τη μέριμνα του εκπαιδευτή τους κ. Θεόδωρου Ψαλλίδα.

 Η διοργάνωση δράσεων προσφοράς ευθυγραμμίζεται με τη φιλοσοφία των Φορέων  ΛΥΔΙΑ και  ΚΥΡΟΣ για έμπρακτη ενίσχυση της κοινωνίας της Πιερίας στην οποία ανήκουν.

Με εκτίμηση Διονυσία Χατζηχηδίρογλου

CEO στον Εκπαιδευτικό Φορέα ΛΥΔΙΑ

GENERAL MANAGER στον ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΥΡΟΣ