Από την ασφάλεια Κατερίνης ταυτοποιήθηκε 28χρονος μέλος συμμορίας που είχε κάνει 69 κλοπές – διαρρήξεις

Κοινωνία

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων ενός 28χρονου Αλβανού, ο οποίος ήταν συνεργός εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε σπίτια σε 12 νομούς της Ελλάδας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Απρίλιο του 2019 και αφορούσε 69 κλοπές – διαρρήξεις  σπιτιών και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος  πέντε ατόμων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Από την περαιτέρω ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός επιπλέον 28χρονου συνεργού τους.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας εντοπίζεται κυρίως σε χωριά το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, όπου παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα σπιτιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες  κρατούνται σε φυλακές  της Ελλάδας και ένας από αυτούς σε φυλακή  του Βελγίου για υπόθεση ανθρωποκτονίας Έλληνα επιχειρηματία που έγινε στις 2 Απριλίου 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά Αττικής, ενώ  ο πέμπτος κρατείται σε φυλακή  της χώρας για το αδίκημα της ληστείας.