Αθώοι ομόφωνα οι τέσσερις που κατηγορούνταν για βιασμό ανήλικης από την Λεπτοκαρυά- Δ.Μυλωνέρος:”Πάντα το φως νικάει το σκοτάδι”

Κοινωνία

Αθώους έκρινε σήμερα, το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους τέσσερις άνδρες που ήταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού ανήλικης από την Λεπτοκαρυά. Η υπόθεση εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως τόνισε ο  κ. Δημήτρης Μυλωνέρος, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αθωώθηκαν  όλοι ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα  υπήρξε απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως , ενώ όπως πρόσθεσε  όλη η κατηγορία κατέρρευσε κατά την αποδεικτική διαδικασία.

Ο κ. Δημήτρης Μυλωνέρος

«Μετά από μια μακρά διαδικασία δεκαεπτά μηνών αποκαταστάθηκε η αλήθεια. Μπορεί καμιά φορά ο καθείς να αναμένει αρκετό χρόνο τη δικαίωση, αλλά πάντα το φως νικάει το σκοτάδι. Είχαμε πει απ την πρώτη στιγμή ότι έχουμε πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη και  η ελληνική δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της απαλλάσσοντας με ομόφωνη απόφαση τέσσερις ανθρώπους, τέσσερις γονείς, οι οποίοι είχαν υποστεί τη βάσανο της δεκαεπτάμηνης προσωρινής κράτησης τόσο άδικα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνέρος.

Το ιστορικό

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο πέρυσι έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Ο ισχυρισμός ήταν ότι η ανήλικη- 16χρονών πέρυσι- για έξι χρόνια κακοποιούνταν (2008-2014)  από τον πατέρα της και άλλους τρεις άνδρες.

Τον Ιανουάριο  του 2018 έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου πατέρα και των τριών ακόμη ανδρών (κατά περίπτωση 58 και 60 ετών), όλοι ελληνικής καταγωγής.