Αίθουσα “Μιχάλη Σιαμάτρα”, προς τιμήν του εκλιπόντος διασώστη – Συγκινητικές στιγμές στην τελετή αγιασμού και ονοματοδοσίας της  αίθουσας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

Κοινωνία

Σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η τελετή Αγιασμού και Ονοματοδοσίας  αίθουσας της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, σε αίθουσα «Μιχάλη Σιαμάτρα», προς τιμήν του εκλιπόντος διασώστη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού Πιερίας, ο κος Φώντας Μπαραλιάκος, ο κος Σάββας Χιονίδης  η κα Μπέττυ Σκούφα και ο εκπρόσωπος της κας Άννας Μάνη, κος Θεόδωρος Σιαμάγκας.

Από τον Δήμο Κατερίνης  ο Γ.Γ του Δήμου κ Κωνσταντίνος Λιακόπουλος και από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο κος Νικόλαος Χηνόπουλος Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας – εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.

Επίσης, παραβρέθηκαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αθανάσιος Γκούνας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  κος Κωνσταντίνος Κιτιξής, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κος Σπύρος Κουλκουδίνας, η υπαρχηγός του ΕΕΣ του τμήματος Σαμαρειτών κα Αγάπη Πεταλίδου καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων Κατερίνης.

Παρουσία των οικείων  του καθώς και πολιτών της Κατερίνης,  που γνώριζαν το έργο του Μιχάλη, ξεκίνησε η τελετή με τον καθιερωμένο Αγιασμό της αίθουσας και στη συνέχεια υπήρξαν σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους, τον Πρόεδρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Νικόλαο Κατσίκα και τον πατέρα του εκλιπόντα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του Μιχάλη και στο έργο του.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πιερίας, διαβάζοντας τον σύντομο χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη, τόνισε ότι: « Η αίθουσα «ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ», ας γίνει χώρος που θα καίει η άσβεστη φλόγα της ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των κοινωνικών δεσμών μεταξύ των πολιτών και στην ανάπτυξη της εθελοντικής νοοτροπίας, διαπλάθοντας ισχυρούς δεσμούς ανθρωπιστικής συνείδησης, αυξάνοντας την ευαισθησία για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλήματα, καταστέλλοντας και πατάσσοντας κάθε μορφή αντικοινωνικού ωφελιμισμού».

Ο Πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας μίλησε για τον «φίλο και εθελοντή» Μιχάλη λέγοντας ότι «Στο πρόσωπο του Μιχάλη εικονίζονταν ένας φίλος, ένας εθελοντής, ένας αξιέπαινος διασώστης, ένας δραστήριος και ενεργός πολίτης του Νομού μας. Ο Μιχάλης είχε ανιδιοτελή χαρακτήρα, καθώς και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ήθελε μία καλύτερη κοινωνία για όλους και μέσα από τις πράξεις του και τις δράσεις του λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη, ως πρότυπο μίμησης για όλους»

Ακολούθησε η ανάρτηση της πλακέτας ονοματοδοσίας της αίθουσας και η τελετή έκλεισε σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, αντί εδεσμάτων για την εκδήλωση, τα χρήματα τα διαθέτει σε συσσίτιο αστέγων του Νομού μας.

Ευχαριστούμε πολύ, τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιο για την ευλογία του χώρου καθώς και τον «Οδηγό Πιερίας» για την φωτογραφική κάλυψη της τελετής.