Η Μαρία Μίχου ενημερώθηκε για τις δράσεις του «Λίκνου των Μουσών»

Πολιτική Πολιτισμός

  Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές επαφές  με πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς του Νομού μας, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της  Κεντρικής  Πολιτικής  Επιτροπής  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συναντήθηκε με διοικητικά μέλη του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας-Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών».

  Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Πολυδύναμο Γραφείο Παροχής Υπηρεσιών «Φάρος Συμβουλευτική», με παρόντες από το «Λίκνο των Μουσών», τον πρόεδρο Αναστάσιο Γκρέμο και τον Αναπληρωτή  Πρόεδρο, Απόστολο Χήρα.

  Το δίδυμο των εκπροσώπων του Ινστιτούτου παρουσίασε εμπεριστατωμένα στην κ. Μίχου το όραμα και το πεδίο των δράσεων του φορέα  που αποσκοπεί στη δημιουργία του θεματικού πάρκου με την επωνυμία «MUSEIO» στο δημοτικό διαμέρισμα των Καρυών.  Ενός πάρκου που θα έχει ως επίκεντρο   τη μυθολογία και άξονες τις τέχνες και τις επιστήμες, στοιχεία που συνάδουν με το  εκφραστικό περίγραμμα  της φιλοσοφίας των εννέα Μουσών,  οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν την πηγή έμπνευσης για κάθε διανοητική δραστηριότητα.

  Η κ. Μίχου με την γνωστή ευαισθησία  της σε θέματα παράδοσης, πολιτισμικής δράσης και κάθε πρωτοβουλίας εμπλουτισμού του γνωστικού μας επιπέδου,  ευχαρίστησε τους κ. Γκρέμο και Χήρα για την πλήρη ενημέρωση της καθόλα αξιόλογης δράσης, τους συνεχάρη για το όλο εγχείρημα και δήλωσε την πολύπλευρη υποστήριξή της.

  Με αφορμή τη συνάντηση, επισήμανε: «Ανταλλάξαμε απόψεις, καταθέσαμε ιδέες και προτάσεις και με γνώμονα την ανάπτυξη της ορεινής Πιερίας, τόνισα την αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας η οποία πέρα από την ανέλιξη της περιοχής, θα αποτελέσει μια κυψελίδα διανόησης γύρω από τη φιλοσοφία της Ελληνικής μυθολογίας. Γιατί απλά η μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι ιστορία, μάλιστα η αρχαιότερη ιστορία των λαών της γης, αλλά και η ραχοκοκαλιά της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

  Δεσμεύομαι να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό το εγχείρημα. Άλλωστε στον πολιτικό μου χώρο αυτού του είδους τα δρώμενα, συνυφασμένα με την επονομαζόμενη ανάπτυξη της οικονομίας του πολιτισμού, αποτελούν πρωταρχική επιλογή.

  Το Λίκνο των Μουσών αναμφίβολα αποτελεί το βήμα της ερμηνείας της ιστορίας μας. Και ένα τέτοιο βήμα φωτίζει περίλαμπρα τη διαδρομή μας.»