Με εισοδηματικά κριτήρια η ένταξη στο πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά

Περιβάλλον

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προτεραιοποίηση με βάση εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες. Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του προγράμματος στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

👉 Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2023 και προβλέπει την εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών έως 10 KV με επιδότηση 60% στις στέγες 100.000 νοικοκυριών, 75.000 επιχειρήσεων και 75.000 αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το αρχικό σχέδιο ήταν η προτεραιοποίηση των αιτήσεων να γίνει με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ωστόσο μετά τα δεδομένα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» και την αδυναμία πολλών νοικοκυριών να εξοφλήσουν το υπολειπόμενο ποσό, κρίθηκε ως καλύτερη λύση η ένταξη στο πρόγραμμα να γίνει με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα πρόκειται να γίνουν γνωστές με τη δημοσιοποίηση του οδηγού του προγράμματος, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.