Δήμος Κατερίνης: Ανακύκλωση &“Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα” στην πλατεία Ελευθερίας

Περιβάλλον

Στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του αντίκτυπου στο περιβάλλον της παραγωγής και της κατανάλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, καθώς και των αποβλήτων τους, εστιάζει φέτος η ευρωπαϊκή εβδομάδα (19-27 Νοεμβρίου) μείωσης αποβλήτων. Με επίκεντρο: “Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα” στην πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει ενεργά στις δράσεις, που συντονίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η αυλαία των δράσεων, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη άνοιξε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία, με πρωταγωνιστές παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι εναπόθεσαν σε ειδικό κάδο ενδύματα/υποδήματα προς ανακύκλωση, ενώ από τα συλλεχθέντα υλικά δημιούργησαν τρισδιάστατα διακοσμητικά με τη βοήθεια και καθοδήγηση εικαστικού. «Καθημερινά, η ανακύκλωση διανύει ολοένα και πιο μεγάλα και καθοριστικά βήματα στον Δήμο μας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των συνδημοτών μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο κος Κυριακίδης.

Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή έντυπου υλικού.  Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τους μαθητές/μαθήτριες να ζωγραφίζουν με θέμα την Ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Πιο συγκεκριμένα, το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Έως Τετάρτη 23/11 09.00-14.00

  • Λειτουργεία περιπτέρου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με διανομή έντυπου υλικού στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δευτέρα 21/11- Πέμπτη 24/11 Ζωγραφική με θέμα την Ανακύκλωση σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

  • Οι μαθητές ζωγραφίζουν με θέμα την Ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Όλες οι «εικαστικές δημιουργίες» θα ανέβουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

Τετάρτη  23/11 Πλατεία Ελευθερίας

Ανταλλακτικό παζάρι με ρούχα που συλλέχθηκαν από τους ειδικούς κάδους την προηγούμενη χρονιά.

Τετάρτη 23/11 και ώρα 11. 00 πμ, Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3fm

  • Συζήτηση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο με θέμα την κυκλική οικονομία και την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.