Το τετραήμερο των θεσμικών και  παραγωγικών συναντήσεων της Μαρίας Μίχου

Πολιτική

Το τετραήμερο από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2022, υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικό για την πρώην Βουλευτή Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου. Μεταξύ των άλλων  τίμησε με την παρουσία της την επιμνημόσυνη δέηση του σαρανταημέρου της απώλειας του καθηγητή αρχαιολογίας, Δημητρίου Παντερμαλή, ενώ παρέστη σε σειρά πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων καθώς και ενημερωτικών συναντήσεων πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα,

  Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δίου η κ. Μίχου συμπροσευχήθηκε στο σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας, Δημητρίου Παντερμαλή, το οποίο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος. 

  Η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με το επακολουθέν τρισάγιο στον τάφο του εκλιπόντος, καθώς και με την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της απόδοσης της μελωδίας της «Όμορφης Πόλης» του Μίκη Θεοδωράκη από τα μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου και  από τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μπάμπη Βελισσάριο, ως έκφραση αποχαιρετισμού και μνήμης στον άνθρωπο που ανέδειξε την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων.

  Την επόμενη ημέρα η πρώην Βουλευτής Πιερίας, παρακολούθησε μια ακόμα εκδήλωση ιστορικής μνήμης στην Κατερίνη. Με αφορμή το Ολοκαύτωμα της Μονής του Αρκαδίου (9 Νοεμβρίου 1866), το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «Το Ξαθέρι» τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αγωνιστές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

 Ακολούθησε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης η προβολή του ντοκιμαντέρ με αναφορά στους αγώνες των Κρητών για την Ελευθερία καθώς και η εμπεριστατωμένη ομιλία από τη  Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς, φιλόλογο Ειρήνη Παξιμαδάκη, η οποία ανέπτυξε  το θέμα «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου».

  Η κ. Μίχου συνομίλησε με τον πρόεδρο του φορέα «Το Ξαθέρι», Μιχαήλ Δουλγεράκη και μέλη του Εργαστηρίου Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού, συνεχάρη την ομιλήτρια και δήλωσε την υποστήριξή της σε θέματα που συνάδουν με την ιστορία και το εθιμικό της πατρίδας μας.

  Το ίδιο απόγευμα η πρώην Βουλευτής Πιερίας, επισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκη την 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica, όπου ενημερώθηκε από το νέο Διευθυντή της Συνεταιριστικής Οργάνωσης ΕΘΕΑΣ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), Μόσχο Κορασίδη,  για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα στα οποία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσδίδει διαχρονικά ιδιαίτερη σημασία, υποστήριξη και ευαισθησία. Για μια ακόμα φορά επισημάνθηκε η αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα δυσεπίλυτα που τα εντείνουν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης.

  Το διήμερο Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, η κ. Μίχου παρέστη στην εναρκτήρια εκδήλωση της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης και στην υποδοχή της φλόγας της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time», αντίστοιχα.

  Συγκεκριμένα παρακολούθησε το βραδινό της πρώτης ημέρας της εβδομάδας την πρώτη ομιλία της νέας περιόδου που υλοποιεί για τριακοστή τέταρτη χρονιά η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης και τον προηγηθέντα αγιασμό που τέλεσε ο οικείος Μητροπολίτης. Το θέμα της πρεμιέρας των ομιλιών αναπτύχθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού, κ Αθανάσιο, με αναφορά: «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός + 1921-2009».

  Για την συμβολή της Σχολής Γονέων στην επιμόρφωση των συμπολιτών μας, η κ. Μίχου εξέφρασε την ευμένειά της για το παραγωγικό έργο, τόσο στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κορομπίλη όσο και στα διοικητικά μέλη, ευχόμενη κάθε δυνατή επιτυχία στις δράσεις τους.

  Το πρωινό της Τρίτης (25-10-2022) η Πιερική πρωτεύουσα υποδέχθηκε τη φλόγα της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time» που αποσκοπεί στη διεθνή ευαισθητοποίηση, αλλά και στην αναγκαιότητα της καθολικής, ποιοτικής και περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης εν όψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27.

  Την σκυτάλη μετέφεραν στην Κατερίνη ο Ολυμπιονίκης Σάββας Καρυπίδης και ο ποδηλάτης Κωνσταντίνος Μαυρίδης, οι οποίοι ως λαμπαδηδρόμοι εξέπεμψαν το μήνυμα της περιβαλλοντικής συνείδησης, δεχόμενοι τα συγχαρητήρια και την συμπάθεια της Μαρίας Μίχου και βέβαια όλων των παρευρισκόμενων.