Στον Πλακιωτάκη ο Μπαραλιάκος με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για τη σύσταση Λιμεναρχείου Πιερίας και του νέου κτιρίου

Πολιτική

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και ο Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας κ. Αστέριος Μπουσνάκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε προτεραιότητα τέθηκε η αναβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης σε Λιμεναρχείο Πιερίας με έδρα την Παραλία Κατερίνης. Η ίδρυση Κεντρικού Λιμεναρχείου στο νομό, στο οποίο θα υπάγονται τα Λιμενικά Τμήματα Παραλίας και Πλαταμώνα, είναι ένα θέμα υψηλής προτεραιότητας για τον κ.Μπαραλιάκο και το έχει θέσει στον Υπουργό Ναυτιλίας από την αρχή της Κοινοβουλευτικής του θητείας και φυσικά τυγχάνει σύσσωμης αποδοχής και στήριξης από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους. Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει την καλύτερη εποπτεία και διαχείριση των λιμένων και την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών σε αλιείς, επισκέπτες και τουρίστες.   

Παράλληλα, μείζον αίτημα συνιστά και χρηματοδότηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας. Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, οπότε είναι σημαντικό να επισπευσθεί το επόμενο βήμα για να καλυφθούν σημαντικές λειτουργικές ανάγκες.

Πέραν αυτών η συνομιλία αφορούσε και στην στήριξη του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Παραλίας, στη βελτίωση των λιμένων μέσω έργων ανάπλασης, επέκτασης και ενίσχυσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου των Λιμενικών Τμημάτων σε σκάφη και οχήματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαραλιάκος δήλωσε μεταξύ άλλων : «Εδώ και 3,5 χρόνια σε συνεργασία μου με το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση και αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η δημιουργία ανεξάρτητης Λιμενικής αρχής στην Πιερία και όλα δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Παράλληλα είμαστε έτοιμοι για επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το νέο κτίριο «κόσμημα» που θα εγκατασταθεί το Λιμεναρχείο και με την βοήθεια του Υπουργείου Ναυτιλίας ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης του.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γ.Πλακιωτάκη για την άριστη συνεργασία και την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα που του θέσαμε, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του νομού μας στις λιμενικές μας υποδομές που έχουν έμμεσο αντίκτυπο στην αλιεία, τον τουρισμό και τον έλεγχο των ακτογραμμών και της παράκτιας ζώνης μας.

Τα 5 λιμάνια της Πιερίας αποτελούν ένα δυναμικό τμήμα της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και αδιαμφισβήτητα οι υποδομές και ο σχεδιασμός αξιοποίησης τους χρήζουν άμεσων ενεργειών.

Παρά τις αντιξοότητες, με μεθοδικότητα και πρόγραμμα, προχωράμε στη διεκδίκηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του νομού μας.