Δημήτρης Παντερμαλής| Με αφορμή το 40ήμερο μνημόσυνο του σήμερα, τα μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου θα συναντηθούν στον τάφο του, για  να του αφιερώσουν ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια

Πολιτισμός

Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, ήταν η αγαπημένη του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή. Πολλές φορές εξέφρασε τον θαυμασμό του και δήλωνε περήφανος  για τους νέους  της περιοχής του Δίου,  που ασχολούνται με τη μουσική και αποδίδουν με θαυμαστή δεξιοτεχνία,  μουσικά έργα, μεγάλων δημιουργών.

Δεν δίστασε να προσκαλέσει την Ορχήστρα Νέων Δίου, σε μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις του μουσείου της Ακρόπολης. Επίσης με χαρά  συνόδευσε αρκετές φορές  την ορχήστρα στην τηλεόραση και σε άλλες της  εκδηλώσεις .

Τα παιδιά της Ορχήστρας Νέων Δίου, αλλά και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, στο οποίο ανήκει η ορχήστρα, αποφάσισαν αμέσως μετά το  μνημόσυνό του,  που θα γίνει το Σάββατο  22 Οκτωβρίου, στο Δίον,  να συναντηθούν στον τάφο του και να του αφιερώσουν ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια, την Όμορφη Πόλη, του Μίκη Θεοδωράκη. Θα το ερμηνεύσει ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής,  Μπάμπης Βελισάριος, συνεργάτης της Ορχήστρας Νέων Δίου, τον οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα ο καθηγητής.