Η Μαρία Μίχου σε σειρά εκδηλώσεων στην Πιερία

Πολιτική

Στην πληθώρα των εκδηλώσεων, θρησκευτικού, πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου που πραγματοποιήθηκαν στην Πιερία το τελευταίο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022, παρέστη και τις τίμησε με την παρουσία της, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ

 Με αφορμή την έναρξη των πολιτιστικών δρώμενων της νέας πολιτιστικής περιόδου, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, τέλεσε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους-Κατερίνης-Πλαταμώνος κ. Γεωργίου τον καθιερωμένο Αγιασμό.

  Η κ Μίχου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης, Κωνσταντίνο Παπουτσίδη, καθώς και με τα διοικητικά και απλά μέλη, όπου πέρα από τις προσωπικές της ευχές, συνεχάρη και εξήρε το έργο και την προσφορά του κορυφαίου σωματείου στην υπόθεση μνημοσύνη και πολιτισμός. Γνωστοποίησε για μια ακόμα φορά τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το έτος 1994 και την καθιέρωση του γεγονότος ως Εθνική Μνήμη. Παράλληλα δήλωσε την στήριξή της στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του ζητήματος.

  Το ίδιο βράδυ ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας-Νεοκαισάρειας» σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, προέβη στα εγκαίνια του εκθετηρίου με τα ιστορικής και επιστημονικής τεράστιας σημασίας παλαιοντολογικά ευρήματα που ανέδειξε η γη της περιοχής της Νεοκαισάρειας Κατερίνης.

  Την κ. Μίχου ενημέρωσε και ξενάγησε ο πρόεδρος του φορέα, Σάββας Τσεντίδης, ο οποίος δεν παράλειψε να επισημάνει τη συμβολή στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Τόσο στον ίδιο, όσο και στην υπεύθυνη της ανασκαφής καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ευαγγελία Τσουκαλά, τους συνεργάτες της, τα μέλη του Ομίλου, τον πρόεδρο της Κοινότητας Νεοκαισάρειας, Ιωάννη Τεκτονίδη και τους κατοίκους της περιοχής, για την ευαισθησία και προσφορά στην όλη προσπάθεια, η πρώην Βουλευτής Πιερίας, απένειμε δικαίως τα εύσημα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

  Η Κυριακή ήταν γιορτινή για τον Κολινδρό και την Κατερίνη. Ο ιστορικός Δήμος εόρτασε τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση του από τον τουρκικό ζυγό και η Πιερική πρωτεύουσα μέσα από τη ζωντάνια των πολυπληθών αθλητριών και αθλητών έζησε μοναδικές στιγμές, όπως τις προσφέρει ο υγιής αθλητισμός.

  Το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2022, η κ. Μίχου παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κολινδρού, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτη. Αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Μανώλα καθώς και με κατοίκους του βόρειου Δήμου της Πιερίας.

  Στη συνέχεια η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, παραβρέθηκε στην αθλητική γιορτή της Κατερίνης. Στον 9ο λαϊκό δρόμο «Τρέχω για την Κατερίνη» με συνδιοργανωτές το Δήμο Κατερίνης και τον Αθλητικό του Οργανισμό (Ο.Π.Π.Α.Π.). Ο αγώνας υλοποιείται με την ευκαιρία της επετείου των 110 χρόνων των «Ελευθέριων» της πόλης.

  Σε ένα τέτοιο γεγονός όλοι γίνονται μια παρέα, οι αθλούμενοι απολαμβάνουν το χειροκρότημα και οι θεατές συγχαίρουν και επαινούν. Απευθυνόμενη στους διοργανωτές, αλλά και σε συντοπίτες μας που αργά ή γρήγορα ολοκλήρωσαν την απόσταση του λαϊκού δρόμου, η κ. Μίχου εξέφρασε σε όλους ένα απλό και ειλικρινές «μπράβο».