Σε σειρά εκδηλώσεων στην Πιερία συμμετείχε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου.

Πολιτική

Στον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου του τμήματος Στίβου του Αρχελάου, ενός από τα ιστορικότερα σωματεία στην Ελλάδα που έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές, συμμετείχε η κ. Σκούφα το πρωί του Σαββάτου (9/10).

Ευχήθηκε στους νεαρούς αθλητές κι αθλήτριες, καθώς και στους προπονητές τους, καλή αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες και καλή δύναμη στη διοίκηση του Συλλόγου. Ενημερώθηκε για το πάγιο αίτημα του Αρχελάου για την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου ώστε οι αθλητές απρόσκοπτα να γυμνάζονται και ενημέρωσε την διοίκηση για τις δικές της ενέργειες, οι οποίες είχαν αφετηρία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενέργειες όμως οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν για να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο, άκρως επιβεβλημένο και δίκαιο αίτημα. Σαφώς επίσης, η συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, όπως και των υπολοίπων βουλευτών κρίνεται επίσης επιτακτική.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραβρέθηκε στο κτίριο της Ένωσης Ποντίων στην έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου του ιστορικού και με πολύπλευρες δράσεις συλλόγου που λειτουργεί σχεδόν έναν αιώνα στην Πιερία. Ευχήθηκε στη διοίκηση και στον πρόεδρο κ. Κώστα Παπουτσίδη καλή και επιτυχημένη πολιτιστική χρονιά σε όλες τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ένωσης. Ο πρόεδρος κ. Παπουτσίδης, απηύθυνε εκ νέου το αίτημα σε όλους τους παρευρισκόμενους αιρετούς για ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου Κατερίνης.

Την Κυριακή συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για την απελευθέρωση του ιστορικού Κολινδρού από τον τουρκικό ζυγό, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μανώλα.

Τέλος με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση συμμετείχε στα εγκαίνια του εκθετηρίου για τον Μαστόδοντα στη Νεοκαισάρεια το βράδυ της Κυριακής.

Με την εγκαινίαση του εκθετηρίου δικαιώθηκε η προσπάθεια πολιτών που με υπομονή, μεράκι και κυρίως με πείσμα κατόρθωσαν να κάνουν το Όραμα πραγματικότητα και να τοποθετήσουν τη Νεοκαισάρεια στον παγκόσμιο χάρτη σπανιότατων παλαιοντολογικών ευρημάτων.

Όπως δήλωσε η κ. Σκούφα, ακούγοντας το σχεδιασμό για την “επόμενη ημέρα” του συλλόγου από τον πρόεδρο κ. Σάββα Τσεντίδη, θα σταθεί αρωγός με τον θεσμικό της ρόλο σε κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη και του εκθετηρίου αλλά φυσικά και της Νεοκαισάρειας, η οποία αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη.