Κολινδρός| Τιμήθηκε σήμερα η 110η επέτειος απελευθέρωσης από τους Τούρκους (φωτογραφίες)

Κοινωνία

Την 110η επέτειο από την απελευθέρωση από τους Τούρκους τίμησε σήμερα ο Κολινδρός με αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γεωργίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας,

Η ιστορική επέτειος γιορτάσθηκε με “Μονοεκκλησία” (πραγματοποίηση Θείας Λειτουργίας και για τις δύο ενορίες σε μία εκκλησία) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια δοξολογία. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα, εκπρόσωπος του κ. Φώντα Μπαραλιάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αικατερίνη Σταθούδη.

“Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για τον Κολινδρό μας. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την απελευθέρωση του 1912, ακούστηκε το όνομα του Κολινδρού στον τίτλο της Μητροπόλεώς μας στην ευχή για τον Μητροπολίτη μας: «Γεωργίου του σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλίτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης, Πλαταμώνος και Κολινδρού, υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Πιερίας, ημών δε πατρός και ποιμενάρχου πολλά τα έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Αναστάσιος Μανώλας.