Συγχαρητήρια Χρήστου Τζιουβάρα στον όμιλο “Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας”

Κοινωνία Πολιτισμός

Στα εγκαίνια του εκθετηρίου του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας, Χρήστος Τζιουβάρας το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Τζιουβάρας εκφράζει για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά του προς τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, όλα τα μέλη του ομίλου, τους εθελοντές και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Από την αρχή της προσπάθειας, ώστε να γίνει η ανασκαφή, να προστατευτούν τα ευρήματα, να μείνουν στον τόπο τους, αλλά και σήμερα που φθάνουμε πλέον στο σημείο να εγκαινιάζουμε το εκθετήριο των παλαιοντολογικών ευρημάτων στην Νεοκαισάρεια ώστε αυτά να είναι ανοιχτά σε όλο τον κόσμο.

Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν τέτοιες τοπικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη τοπικών πόρων με προφανή επιστημονικά, εκπαιδευτικά, ιστορικά, πολιτιστικά, τουριστικά και αναπτυξιακά, εν γένει, οφέλη.

Για τον Περιφερειακό Σύμβουλο και για την παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία  είναι δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση – αλλά και η κεντρική διοίκηση – πρέπει να αγκαλιάζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Για τον σκοπό αυτό την Παρασκευή ο κ. Τζιουβάρας απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα προς όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου περιγράφει το ιστορικό της προσπάθειας που έγινε εδώ στην Νεοκαισάρεια και συγχρόνως αναδεικνύει την αξία που έχει αυτήν η προσπάθεια να ενσωματωθεί στα προγράμματα της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, στο Τεχνικό Πρόγραμμα για τυχόν υποστηρικτικές υποδομές, στο Πρόγραμμα Αναπτυξιακών και Επενδυτικών δαπανών κ.α.

Ο Χρήστος Τζιουβάρας εκφράζει για άλλη μια φορά την στήριξη στο έργο του ομίλου “Μαστόδοντας Νεοκαισάρειας” και φυσικά σε όλους τους επιμέρους στόχους τού για βιωσιμότητα στην συνολική διαχείριση του εγχειρήματος, για την συνέχιση των ανασκαφών και σε νέες θέσεις περιμετρικά του οικισμού όπου έχουν εντοπιστεί νέα ευρήματα, αλλά και την δημιουργία ενός Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Περιβάλλοντος στην περιοχή, με προφανή επίσης τα αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο μας.