Πολίτες σε Δράση: “Κύριε Κουκοδήμο, εκτός από ανίκανος είσαστε και ψεύτης!”

Πολιτική

Γνωρίζαμε καλά ότι ο κ. Κουκοδήμος συνηθίζει να λέει ψέματα. Παρακολουθώντας όμως προσεκτικά τον προχθεσινό μονόλογό του, διαπιστώσαμε ότι ο άνθρωπος, μετά από 3,5 χρόνια Δήμαρχος, φαίνεται να έχει πλήρη άγνοια κάποιων ζητημάτων του Δήμου Κατερίνης και αντί να ρωτάει και να ενημερώνεται από τους ικανότατους υπηρεσιακούς παράγοντες που έχει ο Δήμος μας, προφανώς ενημερώνεται από τους κολαούζους του ισογείου του..

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

1. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κύριε Κουκοδήμο κωδικός για τις απευθείας αναθέσεις, ούτε μέγιστο ετήσιο ποσό που επιτρέπεται ή απαγορεύεται. Ο νόμος λέει μόνο ότι δεν μπορείς να κάνεις απευθείας ανάθεση ΑΝΩ των 30.000€, εκτός, βέβαια, από την περίοδο του covid που αφορούσε δυνατότητα απευθείας αναθέσεων έως 60.000€, για λόγους υγειονομικούς.

Όμως, με αυτά που λέτε γύρω από τις αναθέσεις, αποδεικνύεται ότι είστε επικίνδυνα ΑΣΧΕΤΟΣ! Η κριτική μας δε, πάντα ήταν στο γεγονός ότι ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ, ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

2. ΑΣΕΛΓΕΙΑ Ή ΒΙΑΣΜΟΣ; ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ…

Όταν, κ. Δήμαρχε, αναφέρεστε στο δράμα ενός μικρού παιδιού και της οικογένειας του που ζει στην πόλη μας, είναι ΝΤΡΟΠΗ να βαφτίζετε αυτό το περιστατικό σαν ασέλγεια ενώ πρόκειται για ΒΙΑΣΜΟ σε βάρος αυτού του παιδιού. Είστε ανενημέρωτος! Η ίδια η μητέρα του άτυχου παιδιού μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο και σας διαψεύδει!

3. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ;

Είπατε, κ. Κουκοδήμο, ότι έχουν αρχειοθετηθεί από τον Εισαγγελέα οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος σας. Εσείς πώς το γνωρίζετε αυτό; Έχετε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση; Υπάρχει κάποια απόφαση αρχειοθέτησης; Κι αν ναι, δεν ΟΦΕΙΛΕΤΕ να μας την γνωρίσετε;

4. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΠ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ… ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;

Οι Δημότες είναι στα «κάγκελα» με την επιλογή σας να μεταφέρετε δύο ΚΕΠ, από τη Νομαρχία και από τον Δήμο, σε ένα κτίριο όπου δεν υπάρχει κανένας χώρος στάθμευσης! Και αφού, λοιπόν, δεν εξυπηρετεί τους δημότες, τελικά ποιον εξυπηρέτησε;

Και επειδή κοροϊδεύετε τον κόσμο, να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ να μεταστεγαστεί το ΚΕΠ!

Και επειδή είπατε ότι στον χώρο όπου ήταν το ΚΕΠ του Δημαρχείου, δεν είχε τουαλέτα για τους πολίτες, ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες ότι τουαλέτες ΥΠΗΡΧΑΝ. Και αν χρειάζονταν και άλλες, θα μπορούσατε εσείς να φτιάξετε αντί του υπερπολυτελέστατου και τεράστιου γραφείου Δημάρχου που κάνατε.

Και, στ’ αλήθεια, κ. Κουκοδήμο, γιατί ένα τόσο μεγάλο γραφείο για τον Δήμαρχο Κατερίνης; Υπάρχουν υπουργοί της Κυβέρνησης που δεν έχουν τέτοια παλάτια… Εσείς, κ. Κουκοδήμο, γιατί τέτοιες πολυτέλειες; Αυτό δεν είναι αλαζονεία; Μήπως σας είπε κάποιος (και ποιος άραγε) ότι θα είστε στον Δήμο π.χ. για τα επόμενα 10 χρόνια, όπως έλεγαν, μέχρι πρότινος, κάποιοι αυλικοί σας; Μήπως την ίδια άποψη είχατε κι εσείς; Είχε γίνει «συμφωνία» (και δεν την ξέρουμε) ότι μόνιμος Δήμαρχος στην Κατερίνη θα είναι ο Κουκοδήμος; Δεν ξέρατε ότι στη ζωή και στη Δημοκρατία, όλες οι εξουσίες είναι προσωρινές; Δεν ξέρατε ότι οι δημότες είναι εκείνοι που βλέπουν, κρίνουν, αποφασίζουν και ψηφίζουν κάθε φορά;

5. ΓΙΑΤΙ Ο Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Προσπαθήσατε, κ. Κουκοδήμο, να δικαιολογήσετε την απευθείας ανάθεση των 30.000€ για την αγορά εργαλείων. Η ανάθεση έγινε σε μια εταιρία που επίσης συστάθηκε 10/10/2019 και έχετε πάρει πάσης φύσεως αναθέσεις και που από εκεί αγοράσατε προϊόντα ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ (φωτογραφίες 2 & 3) όπως ακριβώς αποδείξαμε με σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένους κωδικούς! Επισυνάπτουμε ξανά τους κωδικούς για ενημέρωση σας !

Και επειδή κάνατε αναφορά ΜΟΝΟ στις βίδες που ήταν συσκευασίες και όχι τεμάχια, επισυνάπτουμε την ανάθεσή σας (φωτογραφία 1) που λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Κασονόβιδες 8 εκατοστών, 60 τεμάχια επί 17€ το τεμάχιο και σύνολο 1.020€ !!!

6. κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ;

Για το θέμα του βιολογικού και το πλαγκτόν ενημερωθείτε καλύτερα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Εμείς απλά θα μιλήσουμε με ένα βίντεο από το καλοκαίρι του 2021 μήπως και καταλάβετε κάποια στιγμή ότι ο βιολογικός είναι σαν ένα μικρό παιδί που πρέπει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να είναι κάποιος από επάνω και να το προσέχει. Και τότε, καλοκαίρι 2021, βγάζατε δελτία τύπου ότι όλα έχουν καλώς..

7. ΔΙΑΒΑΣΤΕ, κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ…

Για το θέμα των ΡΟΜΑ, σας παραπέμπουμε στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Επειδή απουσιάζετε και από εκείνο το δημοτικό συμβούλιο, ενημερωθείτε!

8. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ; ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ;

Για το ζήτημα των λαμπτήρων LED ο κ. Λεμονόπουλος δεν έκανε καμία αναφορά ποτέ. Ο επικεφαλής μας, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σας παραθέτουμε ξανά τη ΔΙΚΗ σας μελέτη (φωτογραφία 4) με φωτιστικό Led το οποίο κοστολογείτε 812€ δηλαδή 1.006,88€ μαζί με το ΦΠΑ!!! Την ίδια στιγμή που υπάρχουν στην αγορά φωτιστικά με τις ίδιες προδιαγραφές που δεν ξεπερνούν τα 250€!!!

Όχι μόνο δεν ξέρετε, αλλά λέτε και ψέματα!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!

Κύριε Κουκοδήμο, ισχυριστήκατε ότι δεν κάνει προτάσεις ο συνδυασμός μας. Σας παραθέτουμε λοιπόν όχι προτάσεις αλλά ΕΤΟΙΜΑ ΕΡΓΑ που επί 3,5 χρόνια τώρα ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ να τα υλοποιήσετε, γιατί απλά είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ! Πρόκειται για έργα που παραλάβατε ΕΤΟΙΜΑ, με μελέτες και χρηματοδότηση τα οποία, το ένα μετά το άλλο, απεντάσσονται ή δεν προχωρούν λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητά σας:

α) Δίκτυο Ποδηλατόδρομων και πεζοδρόμων σε όλο τον κεντρικό τομέα της πόλη. ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ!

β) Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχιακού μεγάρου. ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ!

γ) Έργο αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών. ΒΑΛΤΩΜΕΝΟ

δ) Μετεγκατάσταση ΡΟΜΑ.

ε) Πολιτιστικό Κέντρο 

Δημοτική Παράταξη

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ