Η επίσκεψη της Μαρία Μίχου  στην 11ης εμποροβιοτεχνική έκθεση

Πολιτική

Με την παρουσία της τόσο την βραδιά των εγκαινίων της φετινής 11ης Εμποροβιοτεχνικής έκθεσης  όσο και την προτελευταία ημέρα  της λειτουργίας της, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με  εκθέτες και επισκέπτες, να πληροφορηθεί για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κόσμου της επιχείρησης, αλλά και να αφουγκραστεί την αγωνία των παραγωγικών τάξεων, καθώς επίσης και να γνωρίσει τους δημιουργικούς φορείς που συμμετείχαν στην καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας.

  «Θεωρώ ότι ο θεσμός των Επιμελητηρίων αποτελεί ασφαλώς το πρωτοκύτταρο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Οφείλουμε να στηρίξουμε και την εκθεσιακή πρωτοβουλία και τον ρόλο τους. Με τις επισκέψεις μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντήσω πολλούς εκθέτες, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικές με τις προσδοκίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η φετινή συμμετοχή μετά τη διετή απουσία λόγω της πανδημίας κρίνεται ικανοποιητική, μάλιστα σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την επιχειρηματικότητα. Μολαταύτα πολλοί έμποροι, παραγωγοί και συλλογικοί θεσμοί έδωσαν το παρών τους, Συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες.» επισήμανε η κ. Μίχου.

  Για τα καυτά ζητήματα της οικονομίας, της ακρίβειας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, τόνισε: «Είναι μεγάλη η  αγωνία για τον επερχόμενο χειμώνα με την καταιγίδα της ακρίβειας που προμηνύεται ιδιαίτερα λόγω του κόστους της ενέργειας που πυροδοτεί μεγάλες αυξήσεις και στα υπόλοιπα προϊόντα. Αυτή η εξέλιξη επηρεάζει και την αγοραστική δύναμη των πολιτών .

  Η μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων εξαιτίας των υψηλών λειτουργικών δαπανών είναι από τα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις  χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση αφενός και την δυσκολία στην ρύθμιση των υποχρεώσεων τους  αφετέρου που προέκυψαν ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας.

  Η αύξηση των εσόδων λόγω του τουρισμού με την χαρακτηριστική μικρής διάρκειας σεζόν δεν αρκεί να αναθερμάνει μία αγορά που τα προηγούμενα  δύο χρόνια λειτούργησε υποτονικά. Η κυβέρνηση έπρεπε να δράσει άμεσα και όχι κατόπιν εορτής για να μη κινδυνεύει  σήμερα η  παραγωγή προϊόντων και ιδιαίτερα σε  τομείς όπως η κτηνοτροφία και η γεωργία καθώς και κάθε άλλος κλάδος της οικονομίας στην περιοχή μας και ευρύτερα στη χώρα μας.»