Ορειβατικοί σύλλογοι Πιερίας | Συνάντηση για τη σήμανση των μονοπατιών του Πιερικού Ολύμπου που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών            

Περιβάλλον

Οι Ορειβατικοί-Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας σας  ενημερώνουν, ότι το Σάββατο 1-10-22 και ώρα 4 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο του ΕΟΣ Βροντούς  στους Άγιους Απόστολους  θα λάβει χώρα συνάντηση με θέμα τη σήμανση των μονοπατιών του Πιερικού Ολύμπου που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ως καλεσμένοι σχετικοί Φορείς, Σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται με το θέμα.

Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής:

  1. Ενημέρωση για τις εξελίξεις από την πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
  2. Ενημέρωση για τα υλικά και τον τρόπο σήμανσης,  σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση και τις σύγχρονες μεθόδους, από τον ΕΟΣ Βροντούς και τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Λιτοχώρου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη σήμανση μετά από αίτημα στη ΣΕΠΟΔ  Ολύμπου Δνσης Δασών Πιερίας.
  3. Οργάνωση για ολοκλήρωση της σήμανσης με σχετικά αιτήματα ανάθεσης, όσων επιθυμούν, από τους καλεσμένους και εμπλεκόμενους με τη σήμανση του Ολύμπου.
  4. Μικρή πορεία στο πρώτο σημαδεμένο από τον ΕΟΣ Βροντούς με την νέα σήμανση, μονοπάτι Νο 11, Άγιοι Απόστολοι-Κλεφτόβρυση.

Ενημερώνουμε, ότι η συνάντηση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί  για την σήμανση των μονοπατιών του βουνού. Μια συνάντηση με στόχο να γίνει επιτέλους πραγματικότητα ένα κοινό όραμα: Η ενιαία, ομοιόμορφη και  σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα  σήμανση των μονοπατιών του Ολύμπου.