Συνάντηση φορέων του Τουρισμού της Πιερίας – Προτάσεις για την προώθηση ενός νέου μοντέλου εναλλακτικού τουρισμού

Τουρισμός

Συνάντηση φορέων του τουρισμού της Πιερίας, με θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», ενώ πρόκειται για μία δράση του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας, ενταγμένη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του προέδρου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πιερίας Ηρακλή Τσιτλακίδη. Θέμα της συνάντησης ήταν ο εναλλακτικός Τουρισμός, μία δράση του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας, ενταγμένη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σκοπός της διαβούλευσης ήταν η συγκέντρωση σχολίων και παρατηρήσεων από τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία ολοκληρωμένη προβολή των δράσεων εναλλακτικού τουρισμού που πραγματοποιούνται στην Πιερία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Ημαθίας, η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, ο Ορ.Φε.Ο., ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, το Olympus Marathon και  το experiencepieria.info.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθη ένας παραγωγικός διάλογος  και ταυτόχρονα συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την προβολή και την προώθηση του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, στο πλαίσιο της υιοθέτησης ενός νέου εναλλακτικού μοντέλου τουρισμού. “Η Πιερία μας είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών. Τα 72 χιλιόμετρα ακτών σε συνδυασμό με τους ορεινούς μας όγκους, τον εμβληματικό Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού ικανοποιώντας και τον απαιτητικό επισκέπτη”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μία πρώτη προσέγγιση στο νέο μοντέλο του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις, με κοινό στόχο την καλύτερη δυνατή και ποιοτική προβολή της Πιερίας εντός και εκτός συνόρων.