Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Speciality & Fine Food Fair London 2022» στο Λονδίνο

Επαγγελματίες Τουρισμός

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη φορά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Speciality & Fine Food Fair London 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου OlympiaLondon.

Η έκθεση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα στον τομέα των χειροποίητων και εκλεκτών τροφίμων και ποτών, που συγκεντρώνει επισκέπτες από το λιανεμπόριο, το χώρο της εστίασης, των ξενοδοχείων και τους εισαγωγείς-διανομείς. Πάνω από 500 εκθέτες συναντήθηκαν με περισσότερους από 10.000 αγοραστές, εκ των οποίων το 93% προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 21% ήταν αγοραστές λιανικής, το 33% αγοραστές HO.RE.CA. και το 18% ήταν χονδρέμποροι.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Γεράσιμος Λάζαρης, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο και η Γεωργία Βελέντζα από το τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο. Επίσης το περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών για να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα της περιφέρειας να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Όπως σημείωσε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος «η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και έχει σκοπό να προβάλλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα που παράγουν οι επιχειρήσεις του τόπου μας. Στόχος μας είναι η διείσδυση των ντόπιων προϊόντων σε νέες αγορές η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας αλλά και η ενίσχυση των εξαγωγών στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας και των όμορων χωρών».