Ο Όλυμπος μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Tour Natur 2022» – Η. Τσιτλακίδης: «Αξιοποιούμε το μεγάλο «όπλο» του νομού μας»

Τουρισμός

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Tour Natur 2022» του Ντίσελντορφ της Γερμανίας που διοργανώθηκε  για δεύτερη συνεχή χρονιά μαζί με την Διεθνή Έκθεση «Caravan Salon», από 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου  στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ και η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο είδος της, συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και ο πρόεδρος κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Πρόκειται μια από τις πλέον ενημερωμένες και υψηλής επισκεψιμότητας έκθεση στο είδος της στην Ευρώπη. Στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκαν οι  περιφερειακές  ενότητες με έντυπο υλικό , και σχετικές πληροφορίες από τα στελέχη του τμήματος τουρισμού της Π.Μ.Κ. κ. Ανδρέα Κισκίνη, τη Δρ Ευαγγελία Μυλωνά και την κ. Αργυρώ Παπαϊωάννου, ενώ υπήρξαν οι προσωπικές επαφές και συναντήσεις του προέδρου της ΕΞΕΠ , με επαγγελματίες και στελέχη του Τουρισμού, όπως επίσης με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Βασίλη Κοϊνη και την επικεφαλή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου του Ντίσελντορφ κ. Φρίντα Γεωργίου. Επιπλέον  η Π.Ε. Πιερίας συμμετείχε με γερμανόγλωσσο φυλλάδιο «Olympus Riviera» για την προβολή της περιοχής καθώς και ξεχωριστό έντυπο με τίτλο «Pieria Mountains the balcony of the Muses» προβάλλοντας τα μοναδικά πλεονεκτήματα των Πιερίων και του Ελατοχωρίου.

Χαρακτηριστικό ήταν το  ενδιαφέρον που έδειξαν  οι Γερμανοί για πιστοποιημένες διαδρομές στον Όλυμπο και τα Πιέρια καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως επεσήμανε ο κ. Τσιτλακίδης, με στόχο την ανάδειξη και προσέλκυση τουριστικών πακέτων αξιοποιώντας το μεγάλο «όπλο» που είναι ο Όλυμπος,  σε συνδυασμό με  τον φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής.