Η Μαρία Μίχου στην παρουσίαση του βιβλίου «Ποια είμαι»

Πολιτική

  Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου της φιλόλογου και συγγραφέως, Γιώτας Παπαδοπούλου «Ποια Είμαι».

  Το πόνημα σύμφωνα με την συγγραφέα αποτελεί μια αφυπνιστική ποίηση, όπου η Γιώτα θεωρεί ότι η αυτογνωσία είναι ο λόγος της ύπαρξης της.

  Η κ. Μίχου αφού συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου για τις εκφραστικές της ανησυχίες, καθώς και τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Πανίκο Παπαδόπουλο που προέβη στην ανάλυση της έκδοσης, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών και όχι μόνο δημιουργών, οι οποίοι με το έργο τους προσδίδουν μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στην πνευματική οντότητα του τόπου μας.

  Επισήμανε επίσης, ότι για τον πολιτικό χώρο που εκφράζει, ο πολιτισμός είναι δημόσιο και συλλογικό αγαθό που πραγματώνεται σε συνθήκες ελευθερίας και διαλόγου. Ενισχύει την κοινωνική συνοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και συμβάλλει στην αυτογνωσία των συμπολιτών μας. Και σαφώς οφείλουμε να είμαστε κοντά και δίπλα σε κάθε δημιουργό.

  Επίσης η κ. Μίχου συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με παρευρισκομένους στην βιβλιοπαρουσίαση, τόσο από τον κοινωνικό ιστό, όσο και από συλλογικούς φορείς των γραμμάτων και των τεχνών.