Εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 1700 Πιερικές οικογένειες λόγω Voucher | Ε. Σκούφα: “Η προσδοκία εκατοντάδων Πιερικών οικογενειών που μετατράπηκε σε απογοήτευση!”

Κοινωνία Πολιτική

Αναρτήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση τα οριστικά αποτελέσματα των vouchers για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Και παρά το γεγονός, πως οι κυβερνητικές εξαγγελίες υπόσχονταν αύξηση των δικαιούχων, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει!

Χιλιάδες οικογένειες πανελλαδικά έχοντας καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, φέτος δεν θα πάρουν το πολυπόθητο voucher.

Και πιο συγκεκριμένα!

 84.200 παιδιά, αναλογία ένα στα τρία, μένουν εκτός!

Αποκλειστικός υπαίτιος για όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργεί άγχος και προβληματισμό στις οικογένειες, η κυβέρνηση  και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Μιχαηλίδου .

Και αυτό, διότι υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση του προγράμματος, τη χρηματοδότησή του και την έναρξη των αιτήσεων με συνέπεια τον αποκλεισμό παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα για τον Νομό Πιερίας ισχύουν τα εξής:

Από τις 4.781 συνολικά αιτήσεις παιδιών:

1.700 παιδιά μένουν εκτός (με πλήρη φάκελο)

444 παιδιά απορρίφθηκαν (λόγω ελλειπoύς φακέλου)

 Αναλυτικότερα:

Στο Δήμο Δίου –Ολύμπου: 388 παιδιά εκτός.

Στο Δήμο Κατερίνης:1105 παιδιά εκτός.

Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού :207 παιδιά εκτός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αθέτησε για μια ακόμη φορά τις υποσχέσεις της!

Δείχνοντας το ανάλγητο κοινωνικό της πρόσωπο στους μη έχοντες γονείς που επιθυμούσαν τη στήριξή τους και δικαίως διαμαρτύρονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucher για ΚΔΑΠ (συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα 240 εκ.), ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να λαμβάνουν το voucher, την ενίσχυση και τη βοήθεια που δικαιούνται.