«Φύλακας αδελφός» στο «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Αύριο Τρίτη 09/08 & ώρα 21:30 στο δημοτικό θέατρο

Ψυχαγωγία

Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 09 Αυγούστου στις 21:30, στο δημοτικό θέατρο, το πρόγραμμα προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια». Οι αγαπημένες ταινίες, που πρότειναν ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κατερίνης και η Κινηματογραφική Λέσχη βρήκαν ευρεία αποδοχή από τους σινεφίλ «μεταμορφώνοντας» το καταπράσινο πάρκο μας, σε ένα δροσερό αίθριο προβολών.

Η πολυβραβευμένη (Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και Κοινού στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο) ταινία με την οποία κλείνει για φέτος ο κύκλος προβολών έρχεται από τη γειτονική Τουρκία και   τιτλοφορείται:  «Φύλακας αδελφός» (2021). Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Φερίτ Καραχάν, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Σάμετ Γιλντίζ, Μαχίρ Ιπέκ, Μελίζ Σελτζούκ.

Η υπόθεση της ταινίας

Σε ένα οικοτροφείο για Κούρδους στην ορεινή Ανατολία, οι αυστηροί δάσκαλοι τιμωρούν τρία παιδιά που τσακώνονταν στα λουτρά του σχολείου την ημέρα του μπάνιου τους. Ένα από αυτά, ο 11χρονος Μέμο την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και πέφτει ανεξήγητα σε κώμα. Ο Γιουσούφ, ο κολλητός και συγκάτοικος του στον κοιτώνα, ειδοποιεί τους δασκάλους, οι οποίοι τον απομονώνουν στο αναρρωτήριο και συνεχίζουν την ρουτίνα τους. Ο Γιουσούφ προσπαθεί να του πείσει να κάνουν κάτι, πριν να είναι πολύ αργά.

Η ταινία μιλά για ένα αδιάφορο ως σαδιστικό σύστημα, την καταπίεση, την απώλεια της αθωότητας και το κόστος της αποσύνδεσης από την οικογένεια. Μια βαθιά ανθρώπινη ταινία που χρησιμοποιεί την έννοια της φιλίας και την δοξάζει ως το υπέρτατο όπλο που απέμεινε απέναντι στην διαφθορά και την απάνθρωπη συμπεριφορά.

Είσοδος: ελεύθερη.