Θερινό σινεμά στην πόλη με τη «Γυναίκα σε πόλεμο»

Ψυχαγωγία

Την Ισλανδική ταινία «Γυναίκα σε πόλεμο», σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Έρλινγκτον, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σινεφιλ την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ώρα προβολής είναι στις 9:30 το βράδυ. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη», που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Η «Γυναίκα σε πόλεμο» Ισλανδικής παραγωγής του 2018, πραγματεύται τη ζωή μιας 50χρονης που ζει διπλή ζωή στο Ρέκιαβικ.

Ο κόσμος γνωρίζει την Χάλλα ως διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κηρύξει κρυφά πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου, επειδή θεωρεί ότι θα καταστρέψει την περιοχή της. Μόνο που λίγο πριν πραγματοποιήσει την πιο παράτολμη ακτιβιστική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που για πρώτη φορά θα την θέσει αντιμέτωπη με το μέλλον της ως πολίτη και ως μητέρα.

Σουρεαλιστική ιστορία πολιτικής ανυπακοής αλλά και γερών ιδεολογικών βάσεων, όπου εκτός από την πρωταγωνίστρια κεντρικό ρόλο έχει το ισλανδικό τοπίο και η μοναδικότητα του. Μαχητικό, ανθρώπινο και ταυτόχρονα άκρως αληθινό, το φιλμ προσφέρει γέλιο, δράση και πολύ ευαισθησία, ενισχύοντας την πίστη στο νέο ισλανδικό σινεμά.

Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018.

Πρωταγωνιστούν: Χαλντόρα Γκειρχασντότιρ, Γιόχαν Σίγκουρσον, Γιορούντουρ Ράγκναρσον