48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Λιτόχωρο – Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου

Πολιτική

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν.Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Αυτό είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του:

«Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ’χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, να αγωνίζεσαι στην πρώτη γραμμή γι’ αυτήν.
Όποιος δεν το κάνει αυτό σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι καθετί που στολίζει τη ζωή, η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη…».

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα, ενώ στο Λιτόχωρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8:00 το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Βασίλη Τομπουλίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και συναυλία με τους Βαγγέλη Καρακίτσιο, Κωστή Μπαλανίκα, Μάριο Σάλτα.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις, αφιερώματα, βιβλιοπωλείο, καθώς και γωνία μαθητών με escape room και γωνία νέων γυναικών.

Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ, στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου.