Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου – Τα αγροτικά, ο τουρισμός και οι υποδομές στην ατζέντα της συζήτησης

Πολιτική

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτηση του στα social media, η συζήτηση περιστράφηκε στα αγροτικά θέματα, την πορεία του τουρισμού και αλλά και στον αρχαιολογικό πλούτο της Πιερίας.

Η ανάρτηση του κ. Μπαραλιάκου

Επισκέφθηκα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του για να συζητήσω μαζί του, εκτός των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την χώρα, τα μείζονα τοπικά θέματα της Πιερίας μας.

Η ατζέντα της συνάντησής μας περιελάμβανε τις εξελίξεις του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας, τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης.

Οι πολιτικές που εφαρμόζει ήδη η Κυβέρνηση στοχεύουν στην ανακούφιση των παραγωγών μας, αποδεικνύοντας την σταθερή στάση να βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που μοχθούν και παράγουν.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την πορεία του Τουρισμού στην ΠΕ Πιερίας την χρονιά που διανύουμε, ενώ δεν παρέλειψα να αναφερθώ στην προώθηση του project #Pieria365 ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική επισκεψιμότητα στο Νομό με την ενεργοποίηση των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Β.Πιερίας, οι αρχαιολογικοί μας χώροι και τα μουσεία, ο πολιτισμός, οι υποδομές, τα λιμάνια μας, η φύλαξη και η προστασία των επισκεπτών στον Όλυμπο, οι δομές Υγείας, η επιχειρηματικότητα και η εργασία, υπήρξαν αντικείμενα του εποικοδομητικού διαλόγου με τον Πρωθυπουργό.

Ευχαρίστησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή να εισηγηθώ τον Νόμο Πλαίσιο του Υπ.Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση των Ελληνικών Πανεπιστημίων, εκφράζοντας την σταθερή μου πεποίθηση πως θα αναδιαμορφώσει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας ενώ δεν παρέλειψα να του απευθύνω εκ νέου ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα τον Όλυμπο και την Πιερία μας.