Μαρία Μίχου, π. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ : “Στα δρώμενα της Πιερίας, ήμουν και είμαι πάντα παρούσα” – Συνέντευξη στο Pieriasocial.gr

Πολιτική

“Ενδιαφέρομαι  για την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου και την κοινωνία μέσω της γνωστοποίησης των θεμάτων και των προβλημάτων που έχει και να συμβάλλω στην   επίλυση  τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην Βουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου, σε συνέντευξη της στο PIERIASOCIAL.GR και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού.

Η κα Μίχου μίλησε για τα προβλήματα του νομού και τις καθαρές λύσεις που ζητούν οι πολίτες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ήταν και είναι πάντα παρούσα στα δρώμενα της Πιερίας, αφού όπως πρόσθεσε “όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να ενδιαφέρεται για τον τόπο του είτε έχει θεσμικό ρόλο είτε όχι”.

Η συνέντευξη

Είναι γεγονός πως παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, το περιβάλλον είναι μάλλον προεκλογικό. Ήσασταν πάντα    παρούσα στα δρώμενα της Πιερίας και είναι πλέον γνωστό πως ο στόχος σας είναι το Κοινοβούλιο. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση;

Πράγματι κ. Μιχωλού παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, πιστεύω ότι οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα και  οι ενδιαφερόμενοι κινούνται σε αυτούς τους  προεκλογικούς ρυθμούς.

Στα δρώμενα της Πιερίας, ήμουν και είμαι πάντα παρούσα και ως Νομαρχιακή Σύμβουλος και ως Βουλευτής αλλά και μετέπειτα ως πολίτης, γιατί θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να ενδιαφέρεται για τον τόπο του είτε έχει θεσμικό ρόλο είτε όχι.

Ενδιαφέρομαι  για την κεντρική πολιτική σκηνή γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου και την κοινωνία μέσω της γνωστοποίησης των θεμάτων και των προβλημάτων που έχει και να συμβάλλω στην   επίλυση  τους.

Πως θα ιεραρχούσατε τα προβλήματα της Πιερίας; Ποιο κατά την εκτίμηση σας είναι το πιο σημαντικό στη λίστα;

Από τα πιο σημαντικά προβλήματα της περιοχής μας είναι οι  υποδομές όπως και  η ανάδειξη  των χαρακτηριστικών που μας ξεχωρίζουν, όπως ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία. Η στήριξή τους είναι απαραίτητη συγχρόνως με  ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό  περιβάλλον, γεγονός που έχει σχέση και με  την συμβολή της κεντρικής  διοίκησης.

Η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτικών είναι κατά την άποψή σας το ζητούμενο σήμερα; Αν ναι, πως μπορεί να κερδηθεί αυτό το δύσκολο ομολογουμένως στοίχημα με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Η σχέση εμπιστοσύνης πολιτικής και πολιτικών είναι πράγματι ζητούμενο και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Πρέπει οι πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη να είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων του.

Μπορεί να κερδηθεί αυτό το δύσκολο στοίχημα, λέγοντας  την αλήθεια στους πολίτες, χωρίς λαϊκισμούς και αίολες υποσχέσεις αλλά με εφικτές και αποτελεσματικές προτάσεις και έργα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αυτόν τον στόχο έχει και θα τον πετύχει.

Τι σας λένε οι πολίτες που συναντάτε καθημερινά; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους μεταφέρετε;

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα κ. Μιχωλού και επιζητούν την λύση τους. Θέλουν ένα καθαρό περιβάλλον, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να έχουν ποιότητα ζωής . Οι νέοι μας  μια αξιοκρατική και δίκαιη διαχείριση των θεμάτων τους με αρωγό την πολιτεία και να βρίσκουν εργασία ανάλογη με το επίπεδο σπουδών. Επιθυμούν να αλλάξουν την χώρα μας και όχι να αλλάξουν χώρα.