Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού! – Με QR Code στα ξενοδοχεία της Πιερίας το Φεστιβάλ Ολύμπου 

Κοινωνία Πολιτισμός

Ένας ακόμη τρόπος προβολής  του Φεστιβάλ Ολύμπου, και κατ΄επέκταση και της Πιερίας, πήρε σάρκα και οστά, μέσα από την αγαστή συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και του Φεστιβάλ Ολύμπου. Πλέον όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ Ολύμπου και τα αξιοθέατα της Πιερίας, είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες μέσω QR Code, σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία αλλά και όλα τα κομβικά σημεία  της Πιερίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Έτσι, οι επισκέπτες της Πιερίας, με ένα απλό σκάναρισμα του κωδικού στην αφίσα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου που  βρίσκεται  πλέον σε  κεντρικούς χώρους των ξενοδοχείων, των αρχαιολογικών χώρων και των ΚΕΠ, του νομού,  θα γνωρίζουν τις εκδηλώσεις και όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα στην Πιερία.

«Πρόκειται για μια ιδέα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, την οποία αφουγκράστηκε και υλοποίησε η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ. «Τουρισμός και πολιτισμός είναι δυο πράγματα αλληλένδετα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  και πρόσθεσε πως  η περιοχή μας έχει τη μεγάλη τιμή να διαθέτει ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο όπως είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου.  «Ως  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουμε και προωθούμε το Φεστιβάλ Ολύμπου», επεσήμανε ο κ. Τσιτλακίδης.

«Κάνουμε ακόμη  ένα βήμα μπροστά,  σε σχέση με τους νέους τρόπους προβολής  που χρειάζεται το Φεστιβάλ και γενικότερα  η Πιερία, για την ανάδειξη του πολιτιστικού αλλά και του τουριστικού  προϊόντος της. Πιστεύω πως το Φεστιβάλ Ολύμπου  με την Ένωση Ξενοδόχων, έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα  της κοινής προβολής και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της Πιερίας », υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος..

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου τόνισε χαρακτηριστικά, είναι απαραίτητο να γίνουν συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες στον τομέα της προβολής με τη συνεργασία όλων. Οι μεμονωμένες και αποσπασματικές πρωτοβουλίες έχει αποδειχτεί μετρήσιμα και επιστημονικά,  δεν επιφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η  Πιερία αν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, αυτό  είναι ο πολιτισμός με τις αρχαιότητες, και τις δράσεις πολιτισμού που έχουν αναπτυχθεί  μέσα από το Φεστιβάλ Ολύμπου εδώ και 50 χρόνια. Αν όλοι το αντιληφθούμε το Φεστιβάλ Ολύμπου θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος θα συνεισφέρει στο χώρο του Πολιτισμού και του Τουρισμού» τόνισε ο κ. Παπαχρήστος.