51ο Φεστιβάλ Ολύμπου | Την πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου απόλαυσε το κοινό

Πολιτισμός

Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν την Κυριακή το βράδι οι θεατές στις  Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Ο δημοφικής ηθοποιός, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη στους ρωταγωνιστικούς ρόλους και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών.

Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια.

«Θεσμοφοριάζουσες 2022: Σε καιρούς που δοκιμάζεται η δημοκρατία και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, ανθίζει η δημιουργικότητα των μεγάλων ποιητών. Η Αθήνα του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα από την «θέση» και τις «θέσεις» των γυναικών, με αφορμή μία γιορτή – τα Θεσμοφόρια – και καυτηριάζοντας την προκλητική στάση ανδρών, διανοουμένων και πολιτικολογούντων, με όχημα τις δραματουργικές παραξενιές του μεγάλου Ευριπίδη, ο εξίσου μεγάλος Αριστοφάνης μας αποκαλύπτει τα προτερήματα και τις αδυναμίες των προγόνων μας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές», αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Μπέζος.