Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κ.Μακεδονίας στο Δήμαρχο Κατερίνης – Κ. Κουκοδήμος: Καθοριστική η συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην ποιότητα των δημοτικών έργων

Επαγγελματίες Κοινωνία

Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και του Ν.Τ. Πιερίας του ΤΕΕ συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΤΕΕ Πιερίας Κώστας Μπίσμπας, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ Γιώργος Νταντάμης.

Ο κ. Κουκοδήμος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για τα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και για σημαντικές μελέτες. Ο κ. Τσακούμης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΓΑΙΟΣΕ για την ανάδειξη σε χώρο πολιτισμού του παλαιού εργοστασίου εμποτισμού του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, τα Χωρικά Τοπικά Σχέδια που αφορούν το παραλιακό μέτωπο, καθώς και για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης του πεζοδρόμου και των πλατειών του κέντρου Κατερίνης. Επίσης, ενημερώθηκε αναλυτικά για το αίτημα του Δήμου που αφορά την παραχώρηση στρατοπέδων στην Ανδρομάχη.

Τις προσεχείς ημέρες η Πολεοδομία, ενεργοποιεί τη λειτουργία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) η οποία αναμένεται να διευκολύνει το έργο των μηχανικών και να συντμήσει περαιτέρω τον χρόνο έκδοσης οικοδομικών αδειών, τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ Γιώργος Νταντάμης.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες διοργάνωσης διημερίδας στην Κατερίνη, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την αρμόδια επιτροπή Χωροταξίας, για πολεοδομικά θέματα.

«Η συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των μελών μηχανικών του, είναι καθοριστική στην ποιότητα των δημοτικών έργων. Κατά τη σημερινή συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσακούμη, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών για συνεργασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για τους δημότες», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ν.Τ. ΤΕΕ Πιερίας Κώστας Μπίσμπα, για την πρωτοβουλία της κοινής συνάντησης με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ