Π. Κιάφας: “Ήρθε ο Ιούλιος και οι παραλίες του δήμου δεν έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη”

Κοινωνία Πολιτική

Την Τρίτη 28/6 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας η εικόνα του οποίου ήταν αποκαρδιωτική. Με 13 συμβούλους παρόντες ίσα που εξασφαλίστηκε η απαρτία.

Από την πλευρά μου έθιξα ορισμένα ζήτημα που απασχολούν τους δημότες.

Αναφέρθηκα στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν πολλά χωριά μας: πλατείες και κεντρικοί δρόμοι όπου πρωταγωνιστές είναι τα χόρτα, φρεάτια που δεν έχουν καθαριστεί, βλάβες που χρονίζουν.

Κατήγγειλα την “εργαλειοποίηση” της πυρασφάλειας από την πλευρά του δήμου για εξυπηρέτηση συμφερόντων της. Συγκεκριμένα ανέφερα ότι χρησιμοποιούν τα χρήματα μόνο για πρόσληψη προσωπικού που, όλως τυχαίως, πλαισιώνει τον συνδυασμό τους και όχι για αγορά εξοπλισμού που θα ήταν απαραίτητος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στο φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι των υπηρεσιών μας εκμεταλλευόμενοι το μέτρο της κινητικότητας ζητούν και πετυχαίνουν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες εκτός δήμου γεγονός που καθιστά τη λειτουργία τους μη παραγωγική. Προκαλεί τουλάχιστον απορία γιατί φεύγουν τώρα όταν το μέτρο είναι σε ισχύ εδώ και χρόνια.

Αγαπητοί συνδημότες όσο πλησιάζουν οι εκλογές, κύριο μέλημα της διοίκησης είναι ένα: η παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο. 

Τέλος θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε αυτό που συμβαίνει για ακόμα μία φορά κατά τη θερινή περίοδο και μάλιστα μετά από 2 χρόνια πανδημίας εξαιτίας της οποίας ο τουρισμός είχε δεχτεί πλήγμα.

Πέρυσι με απευθείας ανάθεση εμφανίστηκαν ναυαγοσώστες για ένα μήνα ,στο τέλος της σεζόν μόνο γιατί ήταν προϋπόθεση για να πάρουμε φέτος τις γαλάζιες σημαίες. Ήρθε ο Ιούλιος και οι παραλίες του δήμου δεν έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη γιατί ο διαγωνισμός δεν έχει εγκριθεί αν και είχαν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν. Όπως δείχνουν τα πράγματα τον Αύγουστο θα δούμε ναυαγοσώστες στις παραλίες μας για να εξασφαλίσουμε τις επόμενες γαλάζιες σημαίες. Όσο και να πανηγυρίζουμε ,ως δήμος εννοώ, η απουσία των ναυαγοσωστών είναι εμφανής σε ντόπιους και επισκέπτες. Έχει ήδη καταγραφεί ο πρώτος πνιγμός σε παραλία του δήμου μας. Τα λόγια έχουν αξία όταν συνοδεύονται από πράξεις.

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη