Κιτιξής Κωνσταντίνος : “Σε απόγνωση οι Οικονομολόγοι – Λογιστές λόγω της εφαρμογής MyDATA”

Επαγγελματίες

Ουσιαστική η παρέμβαση του Αντιπρόεδρου του 4ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλους της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος Κιτιξή Κωνσταντίνου στην 83η Συνεδρίαση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος που διεξήχθη 1 και 2 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Athens marriott hotel.

Στην ομιλία του επισήμανε την τεράστια ευθύνη της παράταξης ΔΗ.ΚΙ.Ο για την απόγνωση των Οικονομολόγων Λογιστών λόγω της κακής και ανεπαρκούς διαχείρισης της εφαρμογής MyDATA. Επίσης αποκάλεσε “ νονό ”  της εφαρμογής MyDATA την παράταξη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε , διότι υπήρξε ο ένθερμος υποστηρικτής της εφαρμογής, άσχετα που μετέπειτα προσπάθησε να το αποκρύψει λόγω των έντονων  αντιδράσεων  των  λογιστών.

Ζήτησε να εισηγηθεί  το  Οικονομικό Επιμελητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών την παράταση των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2021 έως 31 Αυγούστου 2022 λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των  Οικονομολόγων  – Λογιστών τον μήνα Ιούλιο (ΦΠΑ κλπ).

Τέλος για το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων επισήμανε ότι δεν επιλύθηκε το ζήτημα των τεράστιων προστίμων για τις μελλοντικές εκπρόθεσμες καταχωρήσεις στην εφαρμογή.