Περισσότερες από 1600 οικογένειες έχουν εξυπηρετηθεί από το κοινωνικό κατάστημα ρούχων της Μητρόπολης – Η παρουσίαση των νέων χώρων

Κοινωνία

Τις νέες εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Καταστήματος-Τράπεζας Αγάπης δωρεάν διανομής υποδημάτων και ενδυμάτων  ”Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, παρουσίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  Γεώργιος, στην οδό Μητροπολίτου Βαρνάβα πίσω από το Μητροπολιτικό μέγαρο. Στην παρουσίαση που έγινε στους δημοσιογράφους, στο Μητροπολιτικό μέγαρο, παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του νομού, Φώντας Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας και Δίου Ολύμπου Βαγγγέλης Γερολιόλιος ο υποδιοικητής Ασφάλειας Κατερίνης Γιώργος Κουκουσέλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, περισσότερες από 1600 οικογένειες έχουν εξυπηρετηθεί όλα τα χρόνια που λειτουργεί η φιλανθρωπική αυτή δομή, ενώ έχουν δοθεί 25 χιλιάδες ρούχα.

Ο υπεύθυνος ιερέας της δομής πατήρ Νικόλαος Φωτίου μας ξενάγησε στους χώρους του κοινωνικού καταστήματος, στο οποίο απασχολούνται 50 εθελοντές.

Κάθε μήνα όπως είπε 700 άτομα εξυπηρετούνται παίρνοντας τα ρούχα που χρειάζονται. Όλοι είναι καταγεγραμμένοι και έχουν το ατομικό τους κουπόνι.

Χαρακτηριστικό είναι πως το κοινωνικό κατάστημα μπορεί να εξυπηρετήσει και κοπέλες που θέλουν να παντρευτούν αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για νυφικό.