Σ. Μαυρίδου: «Στηρίζουμε έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας για ανόρθωση της ζημίας που υπέστησαν στις καλλιέργειες ακτινιδίων και κερασιών λόγω των καιρικών φαινομένων»

Αγροτικά

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μαζί με τον  Αντιδήμαρχο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Διονύση Φολιο, τον Πρόεδρο της ΠΕΣΚΟ, κο Ηλία Γκρίνια και τον Αντιπρόεδρο, κο Νίκο Λαμπίρη, επισκέφθηκαν σήμερα την Τομεάρχη του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, κα Λίτσα Λαχουρά  και την Τμηματάρχη, κα Ελισάβετ Τασούλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διαβιβαστεί η αντίστοιχη εισήγηση, που αφορά τον αριθμό της έκτασης και της ζημιάς που προήλθε από το πρόβλημα της ακαρπίας των ακτινιδίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου Ολύμπου, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ στην Αθήνα.

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που προέκυψε στα κεράσια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Κατερίνης (Λόφος-Ράχη-Μηλιά-ευρύτερη περιοχή) και στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού (Κολινδρος-ευρύτερη περιοχή).