Στην 66η Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW στη Νέα Υόρκη συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αγροτικά

Στην 66η Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, που πραγματοποιήθηκε  από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2022  στο “Jacob Javits Convention Center” στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας συμμετείχε για δεύτερη φορά στη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ,  στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στις επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν τα ποιοτικά προϊόντα των τοπικών παραγωγών και να  επεκτείνουν την εξαγωγική δράση τους  και στις αγορές της Αμερικής.

          Με δεδομένα τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και την ακμάζουσα ελληνική παροικία, οι Η.Π.Α. αποτελεί βασική αγορά – στόχος για τις ελληνικές εξαγωγές.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με διαρκή, διαχρονική παρουσία στις πιο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις συμμετείχε και στo φετινό SUMMER FANCY FOOD SHOW, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά γεγονότα και προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής και χονδρικής πώλησης, της τροφοδοσίας, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.        

          Στο εκθεσιακό κέντρο “Jacob Javitz” της Νέας Υόρκης, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μακεδονικά προϊόντα και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  σχετικά με  τις δυνατότητες να εντάξουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης στις αγορές των χωρών τους.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του Γενικού Προξενείου  της Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος Θωμόπουλος.

          Όπως δήλωσε σχετικά ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος, «κύριο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε τις δράσεις εξωστρέφειας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για προώθηση και προβολή των ποιοτικών μας προϊόντων και η Περιφέρειά μας να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» .