Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια στον Κάτω Άγιο Ιωάννη –  Παρεμβάσεις εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης, οι παρεμβάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου της Τ.Κ. Κάτω Αγίου Ιωάννη στην Δημοτική Ενότητα Κορινού.

Με στόχο να τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, οι παρεμβάσεις βελτίωσης υλοποιήθηκαν σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών τα οποία παρουσιάζουν φθορές, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχοαυλακώσεις, καθώς και σε όλο το μήκος οδών, όπου παρατηρούνται έντονες φθορές και αποδιοργάνωση του οδοστρώματος.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών εξέφρασε στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη.

«Βελτιώνουμε την καθημερινότητα της πόλης και των κοινοτήτων μας. Αναβαθμίζουμε σταδιακά όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου μας. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι δρόμοι μας γίνονται ασφαλείς για όλους» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 139.034,70 ευρώ εκτός ΦΠΑ, χρηματοδοτήθηκε από το  Πρόγραμμα «Αγροτική  Ανάπτυξη της Ελλάδας  (Π.Α.Α.) 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER», με συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη.

Παρεμβάσεις εξωραϊσμού κοινόχρηστων χώρων

Παράλληλα, στον Κάτω Άγιο Ιωάννη υλοποιήθηκαν εργασίες εξωραϊσμού που επικεντρώθηκαν στην κατασκευή πεζοδρομίων με επίστρωση κυβόλιθων, καθώς και στην πλακόστρωση σκαλοπατιών στην Εκκλησία του χωριού (Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου).